Çaykara'da Kariyer Buluşmaları Devan Ediyor

Çaykara

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okullar tarafından öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen Kariyer Buluşmaları devam ediyor.

2022 Yılı ÖSYM Merkezi sistem sınavları için yoğun bir kurs ve ETÜT çalışmaları devam eden Çaykara İlçesinde öğrenciler öğretmenleri rehberliğinde Merkezi Sistem sınavlarına hazırlanıyor. Artık son dönemece gelinen noktada öğrenciler artık deneme sınavlarına yoğunlaşmış durumda. Sınava girecek olan Öğrenciler, Haftanın yedi günü her gün sabahın ilk ışıklarından başlayarak gece saat 22.00’a kadar yüzlerce soru çözerek hem öğrendikleri konuları pekiştiriyorlar hem de değişik soru örnekleri ile sınav motivasyonlarını artırmaya çalışıyorlar.

Ayrıca öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sağlıklı tercih yapabilmeleri için her hafta Çaykara İlçesinde değişik Meslek Gruplarına ait mesleğinde başarılı olmuş olan örnek kişiler öğrenciler ile buluşturulmaya da  devam ediyor.

Daha önce değişik meslek gruplarının öğrenciler ile buluştuğu Çaykara ilçesinde 2 Nisan 2022 akşamı Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin ile Maçka Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrullah Akgül öğrenciler ile buluşturuldu. Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonunda gerçekleştirilen buluşmada Dr. Ahmet Yaşar Zengin, Müdür Akgün ve Müdür Çamurali Ramazan Ayının ilk iftarını öğrenciler ile birlikte açtı. Daha sonra sohbet buluşmasında öğrenciler ile bir araya gelen Dr. Ahmet Yaşar Zengin ve Hayrullah Akyüz öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri  konusundaki tecrübelerini aktardı.

Tıp Fakültesi ve Doktorluk Mesleği hakkında da öğrencilere bilgiler veren Dr. Ahmet Yaşar Zengin,severek ve isteyerek yapılan her mesleğin güzel olduğunu öğrencilerden başarılı olacaklarını düşündükleri,ilgi duydukları,severek ve isteyerek yapacakları meslekler ile ilgili tercihler yapmaları tavsiyelerinde bulundu. Buluşmada ayrıca Maçka Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrullah Akgül de öğrencilere verimli ders çalışma ve etkiili tercih yapma konusundaki tecrübelerini aktardı.Kariyer Bululmasında daha sonra öğrencilerin soruları Doktor Zengin ve Müdür Akgün tarafından büyük bir içtenlik ve samimiyet ile cevaplandı.



İlginizi Çekebilir