Çaykara'da Karne Tatilinde DYK Kursları

Çaykara

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde senelerdir zirvede yer alan Çaykara İlçesinde Karne Tatilinde DYK Kursları tüm hızı ile devam ediyor.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit19) salgın hastalığı ve pandemi süreci sebebi ile uzun süre DYK Kursları MEB ve Bilim Kurulu tarafından kapatılmıştı.22 Ocak 2021 Pazartesi Günü itibarı ile ise DYK kurslarının açılmasına izin verilmişti.

Çaykara İlçesinde bulunan 8 ve 12.sınıf öğrencileri 25 Ocak 2021 tarihinden itibaren yeniden okullarına dönerek yüz yüze Eğitim ile DYK kurslarına başladılar.Öğrenciler okula gelmeden önce Okul İdarecileri tarafından okullarda Covit 19 ile ilgili tüm önlemler alındı.Okul bahçesine,okul girişine,koridorların belirli yerlerine ve sınıflara dezenfektanlar yerleştirildi ve okullarda öğrencilerin bu dezenfektanlardan aktif olarak yararlanmaları sağlanıyor.Okulların tüm bölümleri dezenfekte edildi.Okullarda öğrencilerin sınıflardaki oturma alanları sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde hazırlandı.Lavabolar ve koridorlarda gerekli uyarı levha ve işaretleri yerleştirildi.Okul bahçesinde sosyal mesafe kuralına uygun uyarı çizgileri çizildi.

25 Ocak 2021 Pazartesi sabahı öğrencilerin okullara dönmesi ile birlikte öğretmenler ve okul idarecileri öğrenciler ile eskisine oranla daha çok ilgilenerek  Covit 19 ile ilgili kurallara çok büyük önem gösteriyorlar.Öğrencilerin mutlaka maske takmaları sağlanıyor. Koridorlarda,sınıflarda ve okul bahçesinde öğrencilerin Covit 19 kurallarına uyum sağlamaları için öğrencilere rehberlik yapılıyor.

Pandemi Kurallarına uygun bir şekilde Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Anadolu Lisesi,Zeki Bilge Ortaokulu,Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi,Cevdet Sunay MTAL,Karaçam Ortaokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu,IUzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulunda  haftanın 5 günü gerçekleştirilen DYK kursları ile öğrenciler merkezi sistem sınavlarına hazırlanıyor.

Bu planlı ve programlı çalışmalar ile daha önceki senelerde olduğu gibi 2021 yılı merkezi sistem sınavlarında da Çaykara İlçesinin geçmiş senelerdeki başarısını tekrar ederek öğrencilerinin sınavlarda çok iyi puanlar ile çok güzel bölümlere yerleştirilmesi hedefleniyor Çaykara İlçesinde.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürü Numan Tuncer sürekli olarak okulları ziyaret ederek  hem öğrenci ve öğretmenlerin çalışmalarında onlara destek veriyor hem de öğrencilerin pandemi kuralları çerçevesinde güvenli bir şekilde Eğitim Öğretim görmelerini sağlıyor.

Çaykara İlçesinin uzak mahallelerinden liselerde okuyan öğrenciler için ise öğrencilerin  Çaykara Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu ile Yerekaban Erkek öğrenci yurdunda  konaklamaları sağlanıyor ve Pandemi kurallarına uygun bir şekilde öğrencilerin hijyen bir ortamda hem yemeklerini yemeleri hem de yurtlarda konaklamaları için tüm önlemler alınarak öğrenciler güvenli bir şekilde yurtlarda konaklıyorlar.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Karne Tatilinde Kursları

İlginizi Çekebilir