Çaykara'da Kaymakam Kurt'a Son Görev

Çaykara

Aydın İlinin Didim İlçesinde dün akşam aracının içinde ölü olarak bulunan Aydın Kuyucak İlçesi Kaymakamı Yılmaz Kurt,Taşkıran Mahallesinde göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

03 Nisan 2021 Cuma akşamı işten çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Çaykara’lı Kaymakam  Yılmaz Kurt'tan yakınları polise ihbarda bulundu. Aydın Emniyetinin harekete geçtiği öğrenilirken, Kaymakam Kurt'un cep telefonu sinyalinden yerini bulan ekipler olay bölgesinde yaptığı araştırmada Kaymakamın cansız bedeni ile karşılaştı. Akşam saatlerinde kendisine ait 61 FL 525 plakalı özel aracıyla Didim'e gittiği öğrenildi. Ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Kaymakam Kurt'un ölümü ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.Çaykara Taşkıran Mahallesinden Hakkı Kurt’un oğlu olan Kaymakam Yılmaz Kurt 46 yaşında evli ve üç çocuk babasıydı.

Kaymakam Yılmaz Kurt için Taşkıran Mahallesinde saat 17.00’da cenaze namazı kılındı. Hijyen kurallarına uygun bir şekilde sınırlı katılım,maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak kılınan cenaze namazına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İlinde görev yapan Tüm İlçelerin Kaymakamları, Belediye Başkanları,Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zihni Ağırman ve vatandaşlar katıldı.

VALİ USTAOĞLU VATANSEVER BİR KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu çok uzun seneler Devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış ve vatanımıza çok kıymetli hizmetler sunmuş olan bir kardeşini çok önemli bir çalışma arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını bu anlamda Merhum Kaymakamımıza Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve vatandaşlarımıza baş sağlığı dileklerini iletti.

YILMAZ KURT KİMDİR?

1976 yılında Çaykara ilçesi Taşkıran Mahallesinde doğdu. 2001 yılında Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti. Bu dönemde; Tokat/Almus, Niksar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere’de bir yıl yabancı dil eğitimi aldı.

2005 tarihinde Ordu/Çatalpınar kaymakamı olarak atanan Kurt, müteakiben Erzincan/Kemaliye, Rize/Hemşin Kaymakamlığı, Hakkari Vali Yardımcılığı, Erzurum/Tortum Kaymakamlığı, Artvin Vali Yardımcılığı, Giresun/Eynesil Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2018 yılında Aydın/Kuyucak Kaymakamlığına atanmış olup, 17 Eylül 2018 tarihinde göreve başlamıştır.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kaymakam ' Görev

İlginizi Çekebilir