Çaykara'da Kent Balkonu Projesi Çalışmaları Başladı

Çaykara

Çaykara Kent Balkonu yapımı için çalışmalara başlandı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK 'un büyük önem verdiği projeler arasında yer alan Çaykara Kent Balkonu çalışmalarına başlandı.
Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,yapım çalışmalarına başlanan Kent Balkonu alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldılar.

Çaykara Merkez’de Osmar Market’in bulunduğu yerdeki giriş köprüsünün hemen karşı tarafında yapımı gerçekleştirilecek olan Kent Balkonu Çaykara İlçesine farklı bir renk ve güzellik katacak.

İçerisinde Çeşitli Sosyal Donatı alanları ve sosyal tesislerin yer alacağı Çaykara Kent Balkonu yeni ve farklı yüzü ile Çaykara İlçesinin Modern yüzü ve ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.

Çaykara Belediyesi tarafından  geliştirilen, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan "B" Tipi Mesire Yeri olarak kiralaması yapılan alanın yapımı ve işletmeciliği işi   Çaykara Belediyesi tarafından  2022 Yılı Kasım Ayında ihale edilerek Kiracı firma ile sözleşme imzalanmıştı.

Yüklenici Firma tarafından Çaykara Kent Balkonunun yapım işinin üç yıl içinde tamamlanarak Çaykara insanının hizmetine sunulması planlanıyor.

KENT BALKONUNDA NELER VAR?
-250,00 m2 alanlı 2 katlı kır lokantası
-Seyir Terası
-100,00 m2 alanlı ibadethane
-Yöresel Satış Üniteleri
-Kameriye (14 Adet)
-Gözlem Kulesi, Süs Havuzu ve Çocuk Oyun Alanı gibi çeşitli sosyal donatı alanları
Yapılması amaçlanmaktadır.

KENT BALKONUNU TANIYALIM

1-KIR LOKANTASI

Alanda 1 Adet 250,00 m2 taban alanına sahip Kır Lokantası planlanmıştır. Taban hariç Betonarme kullanılmayacak olup zemin hariç tek katlı Hmax:8,00 m olarak planlanacaktır.

2-KAMELYA

Ziyaretçilerin piknik ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 12,00 m2 taban alanına sahip taban hariç betonarmenin kullanılmayacağı ahşap masa ve oturma birimlerinde oluşan 8 Adet kamelya yapılması planlanmıştır.

3-MANGAL KULESİ

Ziyaretçilerin piknik ihtiyaçlarını karşılama noktasında ihtiyaç duyulacak olan, içerisinde 8 adet mangal ünitesi bulunan 35,00 m2 alanlı mangal kulesi yapılması planlanmıştır.

4-KENT BALKONU

Ziyaretçilerin manzaraya hakim bir noktada doğayı seyretmek üzere zaman geçirebileceği 120,00 m2 alanlı Çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama yada cam teras olarak öngörülen 1 Adet Kent balkonu yapılması planlanmıştır. 

5-ÇOCUK OYUN ALANI

Alanda yaklaşık 120,00 m2 alanlı içeriğinde salıncak kaydırak Çim-Kum Tepesi Döner Platform, Zıp zıp, Ahşap Tahterevalli gibi birimlerin bulunduğu Oyun çocuk oyun alanı yapılması planlanmıştır.

6-MESCİT-WC

Alanda 100,00 m2 taban alanına sahip mescit ve wc yapılması planlanmıştır. Taban hariç Betonarme kullanılmayacağı, sızdırmazlık tedbirlerinin uygulanacağı Hmax:3,50m olacağı 1 Adet Mescit ve WC yapılması planlanmaktadır.  

7-SEYİR TERASI

Alanda 3 adet 15,00 m2 alanlı taşıyıcı sistemi çelik konstrüksiyon olan ahşap seyir terası yapılması planlanmaktadır. 



YUNUS ÇAMUR
27.12.2022 15:05:44
çaykaramiza hayirli olsun biran evvel hizmete girmesini kolaylastirsin emeği geçenlerden rabbim razi olsun fiemanillah

İlginizi Çekebilir