Çaykara'da Kitap Şenliği Başladı

Çaykara

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu tarafından gerçekleştirilen Kitap Şenliği Zeki Bilge Eğitim Kurumları Okul Bahçesinde başladı.

Zeki Bilge İlkokulu tarafından Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesi kapsamında öğrencilerin keyifle kitap okuması ve çocuğun oyun dünyasından hareket ederek oyun ile kitabın buluşturulması amacı ile  her yıl Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 5. Gerçekleşen Kitap Şenliği 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Resmi Açılış Töreni ile başladı.

Zeki Bilge Eğitim Kurumları Okul bahçesinde gerçekleştirilen Kitap Şenliği Açılış Programına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Okul Kurum Müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldılar.

Kitap Şenliğinin açılışında açılış kurdelesi Kaymakam Güzel;başkan Tok ve Müdür Çamurali tarafından gerçekleştirildi.Daha sonra Protokol tarafından Kitap Şenliği ziyareti gerçekleştirildi.

Trabzon Model Yayıncılığın Organizasyonu ile gerçekleştirilen Kitap Şenliği zengin içerik ve etkinlikleri ile göz kamaştırıyor.

Kaymakam Güzel ve Başkan Tok Kitap Şenliği açışında öğrenciler ile bolca sohbet ederek kitap okumanın önemi konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Okul Bahçesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından öğrencilere Palyaço gösterisi gerçekleştirildi.Öğrenciler tarafından çok büyük bir ilgi ile izlenen Palyaço gösterisinde Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Müdür Çamurali öğrenciler ile birlikte oyun oynayarak öğrencilerin bu coşkularına ortak oldular.

Öğrenciler daha sonra gruplar halinde şişme oyun parkurlarına alınarak gönüllerince oyun oynamalarına imkan sağlandı.

9-14 Mayıs 2022 Tarihleri arasında açık olacak olan Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Kitap Şenliğini Mahalle okulları kendi planlamaları çerçevesinde ziyaret edebilecek.Vatandaşlar da bu tarihler arasında Kitap Fuarını ziyaret edebilecekler.

Öğrencilerin bir yandan kitap okuyarak,bir yandan palyaço gösterileri ile keyifli zaman harcayarak,bir yandan ise şişme oyun parklarında keyifle zaman harcayarak kitap,eğlence ve oyunu bir arada doyasıya yaşayacakları Kitap Şenliğinin ilk gününde öğrenciler Şenliğe çok büyük bir ilgi gösterdiler.

YAZAR BULUŞMASI 10 MAYIS SAAT13.00'DA

Model Kitapçılık ve Zeki Bilge İlkokulu tarafından organize edilen Yazar Buluşması 10 Mayıs 2022 Salı Günü Saat 13.00'da Zeki Bilge İlkokulunda gerçekleştirilecek.

KİTAP ŞENLİĞİ COŞKUSU IĞDIR TUZLUCA’YA TAŞINIYOR

Okuyorum Oynuyorum temasının yanı sıra Paylaşıyorum teması başlığı altında Okursuz Kütüphane kalmasın projesi kapsamında Okul tarafından Iğdır Tuzluca İlçesine bir gezi organizasyonu gerçekleştirilecek.Ziyaret esnasında Okul Yöneticileri,öğretmenler ve öğrenciler tarafından Kırsal kesimdeki okullar ziyaret edilecek.Öğrenciler tarafından okunan hikaye kitapları bu bölgede öğrenim gören öğrencilere hediye edilecek.Ayrıca öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli oyuncaklar yine bu bölgede bulunan öğrenciler ile paylaşılacak ve oyuncaklar bu bölgedeki çocuklara hediye edilecek.Bunun yanı sıra şişme Oyun Parkurları bu bölgeye taşınacak ve Tuzluca İlçesinde öğrenim gören öğrenciler ile Çaykara İlçesindeki öğrenciler bir arada oyun,eğlence ve kitap coşkusunu bir arada yaşayacaklar.

KAYMAKAM ÇİĞDEM FARKI

Zeki Bilge İlkokulunun Iğdır Tuzluca İlçesine yapacağı Gezi bir başka açıdan da çok büyük bir önem taşıyor.2017-2019 Döneminde Çaykara Kaymakamlığı görevini yapan ve Çaykara insanı ile Kurmuş olduğu mükemmel gönül bağı ile Çaykara İlçesinde her kesim tarafından çok sevilen daha sonra ise Iğdır Tuzluca Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Salih Çiğdem sayesinde Çaykara İlçesi ile Iğdır Tuzluca İlçesi arasında mükemmel bir gönül köprüsü oluşturulmuş olacak.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kitap Şenliği Başladı

İlginizi Çekebilir