Çaykara'da Kızılay Haftası Coşkusu

Çaykara

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu tarafından gerçekleştirilen Kızılay Haftası Resmi programı 3 Kasım 2021 Çarşamba Günü İlçemiz Halk Eğitim Merkezi toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kızılay Haftası Kutlama Programına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Kızılay Çaykara İlçe Başkanı Mustafa Uysal,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Kaan Kurt, Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan, Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer, Veysel Somuncu, Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip ile Zeki Bilge İlkokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldılar.

Zeki Bilge İlkokulu tarafından Ülkemizin en önemli Yardım ve Destek kuruluşlarından bir tanesi olan Kızılay konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacı ile hazırlanan program aynı zamanda vatandaşlarda da Kızılay konusunda duyarlı davranma hedefi ile program oluşturuldu.

Gerçekleştirilen Programda Kızılay ile ilgili

-Tanıtıcı film ve videolar izletildi.

-Kızılay’ın çalışmaları videolar yolu ile dile getirildi.

-Kızılay Haftası ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

-Kızılay Haftası ile ilgili şiirler okundu.

-Kızılay Haftası ile ilgili gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonları programda okundu.

-Kızılay Haftası ile ilgili gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından öğrencilere takdim edildi.

Öte Yandan 29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde bulunan tüm okullarda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilen öğrencilerde Kızılay ile ilgili farkındalık oluşturuldu.

KISA CÜMLELER İLE KIZILAY

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunar.

Kan Hizmetleri,Afet Yönetimi,Uluslar arası Yardımlar,sosyal hizmetler,sağlık yönetimi,ilkyardım,gönüllü yönetimi,göç ve müölteci hizmetleri,doğal afetlere yardım,doğal afetlerde çadır ve yiyecek desteği gibi bir çok konuda vatandaşımızın yardımına koşan Kızılay ülkemizin en önemli yardım kuruluşlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kızılay Haftası Coşkusu

İlginizi Çekebilir