Çaykara'da Konaklayan Depremzede Vatandaşlar Memleketlerine Dönüyor

Çaykara

Karadeniz Turizminin En Önemli Merkezlerinden Uzungöl'de Konaklayan Depremzede Vatandaşlar Memleketlerine Dönüyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık İlçe Merkezli meydana gelen ve 12 İlin etkilenmesine sebep olan Deprem felaketinin ardından Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’e misafir olarak gelen Depremden zarar gören vatandaşlar memleketlerine dönmeye devam ediyor.

9 Şubat tarihinde Uzungöl’e gelmeye başlayan ve toplamda 80 aile ve 300 kişi olarak Uzungöl’de konaklayan Depremzede vatandaşlar periyodik olarak memleketlerine dönüyorlar.Uzungöl’de son kalan aileler olan 6 aile de önümüzdeki günlerde memleketlerine dönmek için hazırlık yapıyor.

Depremzede ailelerin önemli bir bölümünün memleketlerinde depremin daha az etkili olduğu köylerine yerleşecekleri ifade ediliyor.

Depremzede vatandaşlar 6 Şubat Depreminin ardından Trabzon AFAT İl Müdürlüğü tarafından Uzungöl’e yönlendirilmiş,Uzungöl’lü gönüllü İşletme sahipleri otel,motel ve pansiyonlarının kaloriferlerini yakarak depremden zarar gören vatandaşlara kapılarını açmış,Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün koordinesinde Uzungöl’de bulunan otel,motel ve pansiyonlara yerleştirilmişlerdi.

Daha sonra Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonu ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Engin Akyüz ve Okul Müdürü Zennur Sezer  ile Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz yönetiminde Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları öğrenci yemekhanesi depremden zarar gören vatandaşların hizmetine açılmıştı.

Gıda Desteği Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İHOO Okul Aile Birliği Başkanı Engin Akyüz ve Hayırsever İş Adamları tarafından sağlanırken,Uzungöl’ün gönüllü anneleri 54 gün boyunca her gün okulun yemekhanesine gelerek 300 depremzede vatandaşlar için gönüllü yemek pişirirken bunun yanı sıra Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İHOO Okul aile birliği tarafından iki personel ücret karşılığı yemekhanede görevlendirildi.

3 Nisan 2023 tarihi itibarı ile sayı çok azaldığı için Okulda verilen Yemek Hizmeti 54 günün ardından sona erdi.Ancak Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin desteği ile Uzungöl’de konaklamaya devam eden 6 aile için Gıda Desteği gerçekleştirildi.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi tarafından ise 54 gün boyunca Depremzede vatandaşlar ve çocukları için gönüllü olarak kıyafet dikimi gerçekleştirilerek Depremzede vatandaşlara ulaştırıldı.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 6 Şubat Depreminin millet olarak heopimizin üzerinde derin izler bıraktığını ancak her zaman olduğu gibi millet olarak birbirimize kenetlenerek bu çetin günleri hep birlikte aşmaya başladığımızı ifade etti.

Çaykara İlçesinde başta Turizm Merkezi Uzungöl olmak üzere bir çok noktada depremden zarar gören vatandaşlar için örnek bir ev sahipliği yapıldığını ifade eden Kaymakam Güzel,Depremden zarar gören vatandaşlarımızın Çaykara İlçesinde rahat edebilmeleri adına Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’ye Uzungöl’ün gönüllü annelerine,ÇAYDER Kadın Kooperatifi Yöneticilerine,tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini ve gelinen noktada tüm Depremzede vatandaşlarımızın Çaykara İlçesinden memnun bir şekilde memleketlerine döndüklerini bu anlamda çalışmalarda emeği geçen herkese minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir