Çaykara'da Köy Yaşam Merkezi Yıl Sonu Sergi Açılışı

Çaykara

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Yeşilalan Mahallesi Köy Yaşam Merkezi Yıl Sonu Sergi açılışı 8 Haziran 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Yeşilalan Mahallesi Köy Yaşam Merkezi  Yıl Sonu Sergi açılışı 8 Haziran 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Çaykara İlçesinde okulun Taşımalı Eğitim sistemi nedeni ile kapanmasından dolayı Köy Yaşam Merkezine dönüştürülen Yeşilalan İlkokulu binasında gerçekleştirilen Yıl Sonu Sergi Açılışına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Yeşilalan Mahallesi Muhtarı Yusuf Yılmaz,Yeşilalan Baltacılı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Baltacı ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.

Yeşilalan Mahallesi Köy Yaşam Merkezinde Kurs Öğretmeni Dudu Köksal yönetiminde 20 kursiyer ile Kurslarını tamamlayan kursiyerler tarafından  büyük emekler verilerek üretilen başta ev mefruşatı olmak üzere nevresim takımları, havlular , salon takımları,  bebek takımları,  sürpriz yastık takımları,  hediyelik eşyalar olarak her çeşit  ev ihtiyacının karşılayabilecek her ürünler üretilirken kursiyerler tarafından bir çok atık kumaş çeşitli motiflerde özenle işlenerek yeniden kullanıma hazır bir hale getirildi.

Kursiyerler tarafından üretilen ve Sihirli yastık olarak isimlendirdikleri kapandığı zaman yastık,açıldığı zaman ise yorgan olma özelliğine sahip ürün Yıl Sonu Sergisinin ilgi odaklarından biri oldu.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Yıl Sonu Sergisi esnasında Kurs Öğretmeni Dudu Köksal’dan gerçekleştirilen kurs ile ilgili bilgi alırken Kurs Öğretmeni ve kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Yeşilalan Mahallesi Köy Yaşam Merkezinde açmış oldukları Ev Mefruşatı Kursunda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı boyunca kursiyerler tarafından Kurs Öğretmeni Dudu Köksal yönetiminde kursiyerlerin bir çok atık eşyayı özenle dokuyarak ve işleyerek yeni ürünler ortaya çıkardıklarını bunun yanı sıra Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediye Başkanlığı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin katkıları ile temin edilen kumaşların kursiyerler tarafından büyük bir özen ile işlenerek ekonomiye yeni ürünler kazandırıldığını ifade etti.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin her konuda olduğu gibi bu konuda da yanlarında olduklarını ve kendilerine minnet borçlu olduklarını ifade eden Müdür Gönan bunun yanı sıra başta kurs öğretmeni olmak üzere emek veren tüm kursiyerlere Çaykara Halk eğitim Merkezi olarak teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir