Çaykara'da Mahalle Okulları 15 Şubat Pazartesi Eğitim Öğretime Başlıyor

Çaykara

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgın hastalığı ve Pandemi süreci sebebi ile kapalı olan okullar Çaykara İlçesinde 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahından itibaren kademeli olarak açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında alınan karar gereği 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının Köy Okulları için 15 Şubat 2021 yılında kademeli olarak başlaması kararlaştırılmıştı.

Bu karar doğrultusunda Çaykara Fatma Bilge Anaokulu,Karaçam İlkokulu,Ortaokulu,Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu ve İmam Hatip  Ortaokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulunda Eğitim Öğretim 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahı başlıyor.

Hafta içi 5 gün boyunca devam edecek olan Eğitim Öğretim İlkokullarda günde 6 saat,ortaokullarda ise günde 7 saat devam edecek.Dersler 30 dakika teneffüsler ise 10 dakika olacak ve okullarda öğle arası verilmeyecek.

Çaykara İlçesinde bulunan diğer okullarda ise 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarı yılı 1 Mart 2021 tarihinde kademeli olarak başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılması ile ilgili bir açıklama yaptı.İşte Bakan Selçuk’un açıklaması;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “15 Şubat Pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da açma kararı verdik. 1 Mart’tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada iki gün devam edecek.” açıklamasında bulundu.



İlginizi Çekebilir