Çaykara'da Mahalle Okullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı

Çaykara

Çaykara İlçesinde bulunan Mahalle okullarında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarı yılı için ilk ders zili 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahı başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karar gereği Mahalle okullarının 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahından itibaren tam zamanlı olarak Eğitim Öğretime başlaması kararlaştırılmıştı.

Bu karar doğrultusunda Çaykara İlçesinde Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulunda 2. Yarıyılın ilk ders zili 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahı çaldı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 salgın hastalığı ve pandemi süreci sebebi ile okullarda salgın hastalık ile ilgili tüm önlemler alındı ve gerekli hazırlıklar gerçekleştirildi.

Hijyenik olarak okullar Eğitim Öğretime hazır hale getirildi.

Okul bahçelerinin uygun yerlerine dezenfektan yerleştirildi.

Öğrencilerin okul bahçesinde sosyal mesafeye dikkat etmeleri için bahçelere sosyal mesafe çizgileri çizildi

Okulun giriş bölümüne,koridorların uygun yerlerine,sınıf girişlerine ve sınıfların uygun yerlerine dezenfektanlar yerleştirildi.

Sınıflarda öğrencilerin oturma düzenleri sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlandı

Lavabo ve Wc’lere gerekli uyarı levhaları asıldı ve öğrencilerden ellerini bol sabunlu su ile yıkamaları istendi.

15 Şubat 2021 tarihi itibarı ile Eğitim Öğretim başladı

Okullarda görevli yönetici ve öğretmenler öğrencilerin yeni kurallara uyum sağlamaları için yoğun bir tempo ile çalışıyorlar.Öğrencilerin mutlaka maske takmaları sağlanıyor.Öğrencilerin birbirleri ile temas etmemelerine özen gösteriliyor.Koridorlarda ve okul bahçesinde öğretmenler tarafından öğrencilere rehberlik yapılıyor ve Pandemi kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeleri sağlanıyor.

MÜDÜR ÇAMURALİ OKUL ZİYARETLERİNDE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Şube Müdürü Numan Tuncer Taşkıran ve Uzungöl’deki okulları ziyaret ederek hem öğrenci ve öğretmenlerin yanında yer alıyorlar hem de gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarını yerinde gözlemliyorlar.



İlginizi Çekebilir