Çaykara'da Mart Kapıdan Baktırdı

Çaykara

Bölge genelinde devam etmekte olan soğuk ve elverişsiz hava Çaykara İlçesinde de etkili oluyor.

14 Mart 2022 Pazartesi sabahı Çaykara İlçe Merkezinde yaklaşık 10 cm kar kalınlığı meydana gelirken Çaykara İlçesinin yüksek Mahalleleri Karaçam ve Uzungöl’de ise bu kar kalınlığı yer yer 60-70 cm’ye ulaştı.

ÇAYKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Her mevsim bir başka güzel olan Çaykara İlçesi kar yağışı ile birlikte farklı bir güzelliğe büründü.Okulların tatil olmasını fırsat bilen öğrenciler apartman önlerinde kardan adam yaparak ya da kartopu oynayarak mart ayında karın keyfini çıkarıyor.

ULAŞIMDA SIKINTI YOK

Çaykara Uzungöl Karayolunda Ana yol sabah saatlerinde temizlenerek ulaşıma açıldı.Uzungöl’ün en sıkıntılı bölgesi olan virajlar Belediye  ve Kara Yolları ekipleri tarafından tuzlanarak sürücülerin hizmetine açıldı.

Çaykara Belediyesi Ekipleri ise Mahalle yollarını vatandaşların hizmetine sunabilmek için sabah saatlerinde yoğun bir şekilde çalışmalara başladı.

OKULLARA KAR ARASI

Bölgemizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı sebebi ile Trabzon Valiliği tarafından İlimizde bulunan tüm İlk ve Orta dereceli okullarda Eğitim Öğretime 14 Mart 2022 tarihi itibarı ile 1(bir) gün süre ile ara verildi.

ETKİNLİKLER ERTELENDİ

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve İstiklal Marşı Yazarımız Ulusal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan ve 14 Mart 2022 Pazartesi sabahı saat 9.00’da Taşkıran Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan Resmi Program kar yağışı ve okulların tatil edilmesi sebebi ile ileri bir tarihe ertelendi.

Ayrıca Zeki Bilge İlkokulu tarafından hazırlanan ve 14 Mart 2022 Pazartesi Günü saat 11.00’da Açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Kitap Fuarı Açılış Töreni de yine kar yağışı ve okulların tatil edilmesi sebebi ile ileri bir tarihe ertelendi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kapıdan Baktırdı

İlginizi Çekebilir