Çaykara'da Mezbaha'lar Kurban Bayramında Vatandaşın Hizmetinde

Çaykara

Çaykara Belediyesi tarafından yapımları tamamlanan 2 mezbaha Kurban Bayramında Çaykara insanına hizmet vermeye hazırlanıyor

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından yaptırılan Mezbaha’lar  İlçemiz Çamlıbel Mahallesi ile Sultanmurat yaylasında yapıldı. Yapımına yaklaşık 1 sene önce başlanan mezbahalar ile ilgili tüm altyapı  çalışmaları tamamlandı ve Kurban Bayramı için Çaykara insanına hizmet vermeye hazır bir hale getirildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 21 Mayıs 2021 Cuma günü her iki mezbahalarda de incelemelerde bulundu.Her iki mezbaha nede de deneme amaçlı olarak büyük baş hayvan kesimi gerçekleştirildi ve mezbaha nenin de Kurban Bayramı için hazır olduğu gözlemlendi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından hem Çaykara İlçesinde hem de etin en fazla tüketildiği yerlerden bir tanesi olan Sultanmurat Yaylasında insanların daha hijyenik bir ortamda kesilen hayvan etini tüketebilmeleri ve daha sağlıklı bir ortamda hayvan kesimi gerçekleştirilebilmesi için Çaykara İlçesine 2 adet mezbaha yapılması çalışması başlatılmıştı.

BAŞKAN TOK’TAN AÇIKLAMA

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi tok Mezbaha yapımının tamamlanması ile ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Başkan Tok’un açıklaması

Çaykara Belediye Başkanlığınca 2017 yılında projelendirilen ve 2019 yılında DOKAP İdaresi Başkanlığı tarafından mali katkı protokolü imzalanan 2 adet Mezbaha binası yapımı 2020 yılı içerisinde tamamlanarak ilçemize kazandırıldı. Sultanmurat yaylasında ve Çamlıbel mahallemizde yapımı tamamlanan Mezbahalar modern kesimhane, veteriner odası, personel odası işkembe şut odası ve diğer tüm gerekli donanımlara sahiptir. Çevre temizliği ve hijyeni için gerekli olan tüm tesisler tamamlanmıştır. Her biri günlük 50 büyükbaş kesim kapasitesine sahip olan Mezbahalar kurban bayramında halkımıza hizmet edecektir



İlginizi Çekebilir