Çaykara'da Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar Toprak İle Buluştu.

Çaykara

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısı ile Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde fidan dikme kampanyası gerçekleştirildi.

2019 Yılında yaşanan Orman Yangınları sebebi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım tarihi “Geleceğe Nefes Ol” sloganı ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmişti.Fidan dikme kampanyası çerçevesinde her vatandaş üç adet fidan dikecek şekilde 252 milyon fidanın toprak ile buluşturulması hedefleniyor.

Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bahçesinde Çevre Düzenlemesi şeklinde gerçekleştirilen Fidan Dikme etkinliğine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Orman İşletme Şefi Onur Ayar,Ataköy MTAL Müdürü Osman Terzioğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Fidan Dikme Kampanyası kapsamında protokol,öğretmen ve öğrenciler tarafından yüzlerce fidan toprak ile buluşturuldu.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ NEDİR?

2019 yılında yaşanan orman yangınlarının akabinde başlatılan fidan seferberliği, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kabul edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 84 milyon için 3'er fidan, toplam 252 milyon fidan dikiliyor. Vatandaşlar 11 Kasım'da fidan dikim alanlarına gidiyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan fidan seferberliği "Geleceğe Nefes Ol" kampanyasıyla yürütülüyor.

GELECEĞE NEFES FİDAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Geleceğe Nefes Ol Kampanyası'na bağışta bulunmak için öncelikle, https://gelecegenefes.com/ adresine tıklamanız gerekmektedir.

Ardından sol taraftaki Fidan Bağışı kutucuğunu doldurarak fidan adedini, şehri ve sertifika talebinizi doldurmanız gerekiyor.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 3 adet fidanı ücretsiz olarak toprakla buluşturabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir