Çaykara'da Minik Yürekler Yıl Sonu Etkinliğinde Yöresel Yaşamı Sahneye Taşıdılar.

Çaykara

Trabzon Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliğinde Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri tarafından Yaşam ve Göç Etkinliği sahneye konuldu.

Trabzon Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliğinde Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri tarafından Yaşam ve Göç Etkinliği sahneye konuldu.

Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı  öğrencileri tarafından sahneye konulan Çaykara’da Yaşam ve Göç isimli muhteşem gösteri davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Köy ve üretim kültürünün yaşatılması ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vecizesinde ifade ettiği “Köylü Milletin Efendisidir” ilkesinden hareket ederek köy yaşamının sahneye konulduğu  Trabzon ve Çaykara insanının günlük yaşantısından çeşitli izler taşıyan muhteşem gösteri aynı zamanda törene katılanlar için tarihi bir nostalji olma özelliği taşıdı.

Öğrencilerin profesyonel tiyatrocu ustalığı ile sahnede;

Kimi zaman odun kırmaları,

Kimi zaman tarlada çapa yapmaları ya da bellemeleri,

Kimi zaman çayırda ot biçmeleri ve ot biçme ile kurutma ve taşıma sürecini canlandırmaları,

Ve günlük yaşamda;

Değirmende mısır unu öğütme,

Mısır ununu elekte eleme,

Sütten yoğurt,yağ ve peynir yapma

Odun kırma,

Derede balık avlama

Çayırdan ot taşıma

Tırpan ile ot kesme ve çayırda ot toplama

Hayvandan süt sağımı gerçekleştirme,

Tarladan lahana toplama ve evde lahana yemeği yapma gibi

Bir çok etkinliği sahnede Okul Müdürü Fatih Kuvvetli tarafından hazırlanan her etkinliğe ayrı bir ritm müziği eşliğinde profesyonel bir şekilde canlandırmaları misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

Trabzon ve Çaykara insanının her alandaki tüm yaşam tarzının 15 dakikalık bir etkinlik içerisinde mükemmel bir şekilde dramatize edilerek sahneye konulması davetliler tarafından ayakta alkışlandı.



İlginizi Çekebilir