Çaykara'da Minik Yüreklerden Kızılay Duyarlılığı

Çaykara

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili olarak Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri tarafından örnek bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kızılay Haftası ve İzmir’de meydana gelen Deprem Felaketi sebebi ile duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacı ile Ana Sınıfı Öğretmeni Songül Var ve öğrencileri tarafından Kızılay Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu ve Öğretmen Songül Var tarafından öğrencilerin Kızılay Kıyafetleri temin edildi.

Daha sonra öğrencilere Kızılayın gerçekleştirdiği etkinlikler olan İlkyardım,yemek ve Barınma etkinlikleri öğrenciler ile birlikte uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Ayrıca Ana Sınıfı Öğrencileri evlerinden getirmiş oldukları battaniye yiyecek ve giyecek yardımlarını İzmir’de bulunan Depremzedelere ulaştırılmak üzere Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu’na teslim ettiler

MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLU-KIZILAY TOPLUMUMUZUN CAN DAMARIDIR

Ülke olarak Doğal Afetler konusunda riskli bir coğrafyada yaşadığımızı ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu çığ,deprem,sel,yangın gibi bir çok Doğal Afetin Ülkemizin her bölgesinde yaşandığını ve Kızılayın her Afet Bölgesine en kısa zamanda ulaşarak Doğal Afetten zarar gören vatandaşlarımıza ilkyardım,yemek ve barınma hizmetinin verildiğini sözlerine ekledi.

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu olarak milli ve manevi değerlerimiz ile Toplumumuzun temel yapı taşı olan değerlerimizi öğrencilerimize kavratmak ve bu kavramları yaşam şekilleri haline getirmek için Değerler Eğitimine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Müdür Hacımahmutoğlu Kızılay’ın toplumumuzun en önemli değeri olduğunu ve Kızılay Haftası sebebi ile bu anlamlı etkinliği gerçekleştirdiklerini bu vesile ile İzmir Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,kederli ailelerine baş sağlığı dileklerini ilettiklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir