Çaykara'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Çaykara

19 Ekim Muhtarlar Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü ile ilgili ilk tören Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Törende Çaykara Muhtarlar Derneğine ait çelenk Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile en tecrübeli Muhtar Taşlıgedik Muhtarı Maksut Ardıç tarafından Atatürk Büstüne sunuldu.Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

KAYMAKAM GÜZEL’E ZİYARET

Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından Çaykara İlçesinde görev yapan Muhtarlar ile birlikte Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’e makamında bir ziyaret gerçekleştirildi.Ziyaret esnasında Kaymakam Muhammet Güzel tarafından Muhtarların Muhtarlar Günü kutlandı.Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette Muhtarların genel sorunları ile ilgili bir sohbet de gerçekleştirildi.

Ziyaretin ardından ise kaymakam Muhammet Güzel tarafından Çaykara Muhtarlar Derneğine iade-i ziyaret gerçekleştirildi.

ÇAYKARA PROTOKOLÜ UZUNGÖL’DE BİR ARAYA GELDİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün ev sahipliğinde Uzungöl’de sohbetli bir sabah kahvaltısı gerçekleştirildi.Organizasyona Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Ahmet Kaylan,Çaykara Cumhuriyet Savcısı Cihat Özer,Çaykara asli Hukuk Mahkemesi Hakimi Sinan Ay,Çaykara Tedaş Şefi Alişan Akbulut,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ve Yönetim Kurulu üyeleri,Muhtarlık hizmeti yapmış olan Muhtarlar adına 1999-2014 Dönemi Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile Muhtarlar katıldılar.

Programda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç,Çaykara Cumhuriyet Savcısı Cihat Özer,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Ahmet Kaylan,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Kaymakam Muhammet Güzel tarafından Muhtarlar günü ile ilgili olarak birer konuşma gerçekleştirildi.

KAYMAKAM GÜZEL:MİLLET İRADESİ İLE DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİNİN BULUŞTUĞU YER

Programda Çaykara kaymakamı Muhammet Güzel 19 Ekim Muhtarlar günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtarlık müessesesi, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile ülkemizde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında devrim niteliğinde adımlar atılmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadırlar.

Bir kamu görevlisi olan muhtarlarımız vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Yani muhtarlarımız, vatandaşlarımıza kaliteli, verimli, etkili, kamu hizmeti sunma, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltme, refah seviyelerini arttırma hedefi doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmeti mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

BAŞKAN TOK-MUHTARLIK MÜESSEZSESİ TOPLUMUN TEMEL YAPI TAŞIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Muhtarlar Günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında Muhtarlık müessesesinin toplumun temel yapı taşlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Tok“Muhtarlar en ücra köşelere ulaşabilen, devletle halkın arasındaki kılcal damarlardır. Her bir muhtarımız, milletimiz adına çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir.

"HER ZAMAN MUHTARLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Muhtarların hizmet noktasında belediyenin çözüm ortağı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hanefi Tok  "Zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerinin bilincinde, Çaykara Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretler başta olmak üzere maddi ve manevi her zaman muhtarlarımızın yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da muhtarlarımızla birlikte Çaykara İlçesi için çalışmaya devam edeceğiz. Çayjkara’mızın  gelişimi, değişimi ve dönüşümü noktasında gösterdikleri özverili gayretlerinden ötürü şükranlarımı sunuyor, ilçemizde  görev yapan tüm muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN KULAÇ-SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle, Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu günün 'Muhtarlar Günü' ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  Gazi Meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

Muhtarlarımız mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile Muhtar hem milleti hem de devleti temsil eder.

Muhtarlığın 187 yıllık merkezi/yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere 'Muhtarlar Günü' olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU'NDAN TEBRİK

Programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Çaykara İlçesinde görev yapan Muhtarlar için gönderilen kutlama mesajı okundu.Ayrıca Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu'nun Muhtarlar Derneği kutlama mesajı da programda okundu.

BAŞKAN DÜNDAR'IN ŞİİRİ BÜYÜLEDİ

Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Işıklı Mahalle Muhtarı Mehmet Savaş dündar tarafından kaleme alınan Muhtarım Şiiri beğeni ile dinlendi.

Muhtarlar Günü programı Muhtarlar ile birlikte çekilen fotoğraf ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Muhtarlar Kutlandı

İlginizi Çekebilir