Çaykara'da Muhtarlar İçin Bilgilendirme Toplantısı

Çaykara

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Nüfus Müdürlüğü tarafından Çaykara İlçesinde görev yapan Muhtarlara yönelik Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

20 Aralık 2021 Pazartesi Günü saat 13.30’da gerçekleştirilen toplantı Çaykara Hükümet Konağı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAŞERE İLE MÜCADELE VE SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ TOPLANTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından  kültürel mücadele kapsamında Çaykara İlçesinde görev yapan muhtarlara yönelik olarak “Sahipsiz Hayvanlar ve Vektörle Mücadele” konulu bilgilendirme programları gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak “Sivrsinekten rahatsız mısınız? Sloganı ile kuyu,inşaat,fosseptik ve bodrumlarda biriken suları ilaçlama ve sokak hayvanları ile mücadele konularında gerçekleştirilen toplantıya muhtarlar yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, muhtarlara sokak hayvanları ve vektörle (hastalık yayan canlı) mücadele alanlarında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantıları kapsamında Çaykara İlçesinde görev yapan Muhtarlar ile buluştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı'nın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda muhtarlar ile çözüm ortaklığı konusunda müzakereler de yapıldı.Trabzon’un 18 ilçesinde kaymakamlıklar ile işbirliği içinde yürütülen toplantılar kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Uzman ekibi Veteriner Hekim Elif Can Sinan ile Ziraat Mühendisi Cihat Çolak tarafından  sunumlar yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı Büyükşehir Belediyesi olarak çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve muhtarların da bu çözümün bir parçası olmalarını arzu ettiklerini ifade etti.

Muhtarlardan her hangi bir haşere ya da salgın tehlikesi anında 183 numaralı ihbar hattını aramalarını talep eden Başkan Yazıcı ihbarın sisteme düşmesinin ardından ihbar adresinin MERNİS’ten otomatik olarak sisteme düştüğünü gelen ihbarların %85’ine 24 saat içerisinde tamamının ise en geç 48 saat içerisinde sonuçlandırıldığını ifade etti.Gelen ekibin ihbarın hemen akabinde ihbar yerine ulaştığını ifade eden Başkan Yazıcı,gidilen bölgede haşere ya da sivri sinek salgını olması durumunda anında ilaçlama yapıldığını ve bu ilaçlama işleminin periyodik olarak 15 günde bir mutlaka tekrarlandığını ifade etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak Muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen ihbarların tamamının değerlendirildiğini ve vaka yerine mutlaka ekip gönderildiğini ifade eden Başkan Sebahattin Yazıcı,2021 yılı içerisinde Çaykara ilçesinden haşere ve ilaçlama ile ilgili toplam 41 müracaatın yapıldığını tamamına ekip gönderilerek müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

SOKAK HAYVANLARININ KISIRLAŞTIRILMASI VE İLAÇLANMASI

Toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığında görevli Veteriner Hekim Elif Can Sinan tarafından sokak hayvanları ile mücadele konusunda muhtarlar bilgilendirildi.

Muhtarlardan Sokak hayvanları ile ilgili olarak;

0 505 1806591

Numaralı telefonu aramalarını isteyen veteriner Hekim Elif Can Sinan Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda izledikleri yöntemleri anlattı.

-Vatandaşlardan gelen ihbarları İlçe Belediyelerine aktarıyoruz.

-İlçe belediyeleri ilgili hayvanları bize getiriyor.

-İlaçlama ve kısırlaştırma aşılarını yapıyoruz.

-Yeniden aldığımız yere geri bırakıyoruz.

-Bu konuda eğer şikayet yerinde bir konteynır yerleştirme imkanımız varsa bu durumda hayvanları Trabzon’a getirmiyoruz.Kurduğumuz konteynır’da aşılama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

ÇAYKARA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN MAKS MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Çaykara İlçesinde görev yapan  Mahalle Muhtarlarına 20.11.2021 Pazartesi  günü saat 14:30' de Çaykara Hükümet Konağı  Toplantı Salonunda  Çaykara Nüfus Müdürü Halil Mutlu tarafından muhtarlara yönelik  Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili "Amaç ve Sisteme Giriş" ile mobil uygulama konularında MAKS Muhtar Modülünün etkin kullanımı ve tanıtımı ile ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.

Mekansal Adres Kayıt Sistemi(MAKS) Muhtar Modülü Eğitici Eğitim çalışmasında İlçe Nüfus Müdürü Halil Mutlu tarafından MAKS modülünün kullanılması,modülde muhtarlar tarafından yetkili olunan ve kullanıma açık alanlar ile ilgili muhtarlara uygulamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi.

SERTİFİKA DAĞITIMI

Programın son bölümünde ise 19 Ekim Muhtarlar Günü ile ilgili olarak Ankara İli Çubuk İlçesinde bulunan Yıldırım evi Mahallesinde oluşturulan Hatıra Ormanında bir fidan dik etkinliğine katılan Çaykara İlçesinde görev yapan tüm muhtarlar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile hazırlanan sertifikaların muhtarlara dağıtımı Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç tarafından gerçekleştirildi.

Sertifika Dağıtım töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kulaç,Sertifikaların Kaymakam Sayın Muhammet Güzel tarafından muhtarlarımıza takdimlerinin gerçekleştirilmesinin planlandığını,ancak Sayın Kaymakamımızın yoğun programlarından dolayı programa katılamadıklarını bu anlamda kendisinin belgeleri muhtarlara takdim ettiğini bu anlamda bu kampanyaya desteklerinden dolayı tüm muhtarlara teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir