Çaykara'da Öğrenciler Akademisyenler İle Buluştu

Çaykara

Çaykara Müftülüğü tarafından organize edilen Kariyer Buluşmaları etkinlikleri kapsamında birbirinden kıymetli 5 akademisyen öğrenciler ile buluşturuldu.

Çaykara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü faaliyetleri kapsamında Gençlik Koordinatörü Süleyman Yıldırım’ın yönetiminde Çaykara Müftülüğü ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Her hafta Perşembe akşamları gerçekleştirilen Kariyer Basamakları etkinlikleri kapsamında bu defa Akademisyenler öğrenciler ile buluşturuldu.

24 Mart 2022 Perşembe akşamı gerçekleştirilen öğrenci buluşmasında Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 ve 12. Sınıflarından  200 öğrenci katıldı.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülük Personeli ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Kariyer Buluşması etkinliğinin bu haftaki konukları Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Serencam,Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hikmet Yazıcı,Trabzon Üniversitesi İktisadi,İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayyıldız,Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Süleyman Gür,Marmara Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Uğur Serencam katıldılar.

Programda Akademisyenler sıra ile söz alarak Çaykara İlçesinin farkını ve eğitime vermiş olduğu önemden dolayı duymuş oldukları mutluluğu ifade ettiler.

Konuşmalarında Çaykara Eğitim Modelinin öneminden ve öğrencilerin geleceği için verilen yoğun emekten söz eden konuşmacılar eğitimde başarının asla tesadüf olmadığını,Çaykara İlçesinde Başta Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğiktim Müdürü Ahmet Çamurali ile İlçe Müftüsü Vahit Şenocak ile birlikte Okul Yöneticileri,Öğretmen ve öğrencilerin bir ekip çalışması içinde birlikte hareket ettiklerini,bu birlikteliğin ise başarıyı meydana getirdiğini ifade ettiler.

Öğrencilerden severek ve isteyerek yapacakları bölümler tercih etmelerini ve yaptıkları işten mutlu olmalarını isteyen akademisyenler,her öğrencinin öğretmenleri refakatinde planlı ve programlı bir şekilde çalışarak istediği her üniversiteyi çok kolaylıkla kazanabileceklerini sözlerine eklediler.

Kariyer Buluşmasının daha sonraki bölümünde soru cevap bölümüne geçildi.Öğrenciler tarafından sorulan sorular Akademisyenler tarafından büyük bir içtenlik ve samimiyet ile cevaplandı.

Yaklaşık 2 saat süren Öğrencilerin Akademisyenler ile buluşması etkinliği öğrenciler tarafından çok büyük bir memnunluk ile karşılandı ve öğrenciler akademisyenleri ayakta alkışlayarak programı tamamladılar.



İlginizi Çekebilir