Çaykara'da Öğrenciler Ramazanda da Hız Kesmiyor

Çaykara

Çaykara İlçesinde Kurs ve ETÜT çalışmaları ile Merkezi Sistem sınavlarına hazırlan öğrenciler çalışma tempolarını artırarak Ramazan ayında da çalışmalarına devam ediyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizatörlüğünde okullarda gerçekleştirilen kurs ve ETÜT çalışmaları ile Merkezi Sistem sınavlarına hazırlanan Çaykara ilçesinde yoğun çalışma temposu Ramazan Ayında da devam ediyor.

İlçe Merkezinde bulunan öğrenci yurtlarında ikamet eden öğrenciler için gün çok erken başlıyor.Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav hazırlığına başlayan öğrenciler ardından okullarının yolunu tutuyor.Okullarda gün boyunca öğretmenlerinin refakatinde Kurs ve okul çalışmalarına katılan öğrenciler saat 17.00’de yeniden yurtlarına dönüyor.

17.00-19.00 saatleri arasında iki saat odalarında dinlenen öğrenciler saat 19.00’da Yurt yemekhanelerinde iftar için bir araya geliyorlar.Profesyonel Aşçılar tarafından her gün öğrenciler için hazırlanan çeşit, çeşit yemekler İftar yemeğinde öğrencilerin beğenisine sunuluyor.

Yüzlerce öğrenci hep bir arada hem Ramazan Ayını coşkusunu hem de birlikte olmanın beraber hareket etmenin güzelliğini hep birlikte yaşıyorlar.Şakalar ile espriler ile iftarlarını hep birlikte açan öğrenciler Ramazan Ayının güzelliğini en iyi şekilde ifade etmiş oluyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali…Daha önceki dönemlerde olduğu gibi günün her saatinde öğrenciler ile birlikte.Evinin yolunu unuttu desek sanırız abartmamış oluruz.Gün boyunca olduğu gibi İftar sofralarında da öğrenciler ile birlikte iftarını açıyor Müdür Çamurali.Hem de tek başına değil.Her akşam farklı meslek gruplarından işinde örnek olmuş,öğrenciler için rol model oluşturacak önemli isimleri de Yurtlardaki iftar sofralarında öğrenciler ile buluşturuyor Müdür Çamurali.

Kaymakam Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok fırsat buldukça iftar sofralarında yurtlarda öğrenciler ile bir araya gelerek onların iftar heyecanlarını paylaşıyorlar ve yoğun çalışma temposu içerisindeki öğrencilere destek oluyorlar ve moral motivasyonu sağlıyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali’nin yönetiminde Hakimler,savcılar,avukatlar,İş Adamları,akademisyenler, doktorlar,mühendisler ve daha bir çok meslek grupları.Bu Meslek gruplarının başarılı ve işinde örnek olmuş olan temsilcileri her akşam öğrenciler ile buluşturuluyor.

Ve iftardan sonra hep birlikte kılınan akşam namazı.Akşam namazının ardından ise 3 saatlik yoğun bir çalışma temposu daha.Öğrenciler fedakar öğretmenlerinin rehberliğinde yoğun bir çalışma temposu içerisinde gerçekleştirdikleri ETÜT çalışmalarına başlıyorlar.

Saat gece 22.30.Öğrenciler yine coşku içinde hep birlikte yatsı namazlarını kılarak günü tamamlıyor ve dinlenmeye çekiliyorlar.

Saat sabah 03.30.Öğrenciler Belletmen öğretmenler tarafından yataklarından kaldırılıyorlar.Önce coşku içinde hep birlikte sahur yemeği.Sonrasında yine hep birlikte kılınan sabah namazsı.04.30-07.00 arası uyku zamanı.Ve sabahın 07’sine yeni gün için ETÜT ve ders çalışma vakti.

Bu tempo haftanı yedi günü devam ediyor.Ve Çaykara İlçesinde öğrenciler Ramazan Ayının coşku ve güzelliğini hep birlikte paylaşarak yaşarken bir yandan da geleceklerini şekillendiriyorlar.

Çaykara İlçesinde Eğitim Öğretim alanında elde edilen başarının sırrı kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor.Planlı,programlı,etkili ve verimli çalışma sistemi.



İlginizi Çekebilir