Çaykara'da Öğrencilerden Arkeoloji Çalışması

Çaykara

Çaykara Hüseyin Vehbi Fettahoğlu öğretmen ve öğrencileri tarafından geçmişin izleri konulu Arkeoloji etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilere Tarih bilinci kazandırmak ve geçmişten günümüze taşınan tarihi eserleri kavramalarını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilk olarak bir süre önce öğrenciler tarafından öğretmenlerin rehberliğinde Tarihi Eser niteliği taşıyan çeşitli eşyalar toprağa gömüldü.

Etkinlik kapsamında yöresel kıyafetler,demircilik,sepetçilik gibi yöresel sanatların tanıtılması ve yaşatılması ile ilgili de çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.

01 Mart 2022 Salı günü ise yine ders programına paralel olarak daha önce toprağa gömülen Tarihi Eser niteliği taşıyan eserler kazı yöntemi ile topraktan çıkarıldı.Daha sonra ise öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler ile birlikte toprağa gömülen Tarihi Eserler üzerindeki değişiklikler ile ilgili inceleme çalışması başlatıldı.

MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLU-ÖĞRENCİLERİMİZE TARİH BİLİNCİ KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak her anlamda olduğu gibi öğrencilerin Tarihsel süreci yaparak yaşayarak öğrenmelerine çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Tarihi Eserlerin toplumlar için çok önemli olduğunu toplumların tarihi eserler aracılığı ile geçmiş ile gelecek arasında sağlam köprüler kurduklarını ifade etti.

Öğrencilere Tarih bilinci kazandırmak ve Tarihi Eserlerin topluma nasıl kazandırıldıklarını kavramak amacı ile bir süre önce öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler ile birlikte Tarihi Eser niteliği taşıyan eserlerin toprağa gömüldüğünü ifade eden Müdür Hacımahmutoğlu bu gün ise kazı kurallarına dikkat ederek toprağa gömülen tarihi eserlerin çıkarıldıklarını ve öğretmenler rehberliğinde üzerinde meydana gelen değişiklikleri birlikte incelediklerini ifade etti.



İlginizi Çekebilir