Çaykara'da Öğrencilerden Gençlik Haftasında Uçurtma Şenliği Coşkusu

Çaykara

15-22 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Çaykara İlçesinde Öğrenciler tarafından Uçurtma Şenliği ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15-22 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Çaykara İlçesinde Öğrenciler tarafından Uçurtma Şenliği ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,Çaykara Cevdet Sunay MTAL ve Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortak organizasyonları ile 17 Mayıs 2023 Çarşamba Günü 2000 metre yükseklikte bulunan Sultanmurat Yaylasında Gençlik Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlçede öğrenim gören tüm 8. Sınıf öğrencileri ile Liselerde öğrenim gören öğrenciler arasından seçilen yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu etkinliklere katılım sağladı.

Gençlik Haftası etkinliklerine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Kurum ve Daire Amirleri,öğretmen,öğrenci ve veliler katıldılar.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Protokol ile birlikte Sultanmurat  Yaylası Merkezinden Sultanmurat Şehitlerinin bulunduğu bölgeye bir yürüyü,ş gerçekleştirildi.Bayrağımızın coşku ile dalgalandırıldığı,Çanakkale Marşlarının öğrenciler tarafından seslendirildiği yürüyüş,renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Sultanmurat Şehitliğinde Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu,dua yapıldı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesinden emanet olarak temin edilen 100 bisiklet öğrencilere verilerek Şehitlikten Sultanmurat Merkezine bisiklet ile gitmeleri sağlandı.Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve protokol üyeleri de öğrenciler ile birlikte pedal çevirdiler.

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt tarafından Sultanmurat yaylasında oluşturulan futbol,voleybol,basketbol,bilek güreşi,atari gibi çeşitli oyun stantlarında öğrenciler gönüllerince oynarken Kaymakam Güzel ve Başkan Tok da öğrencilerin bu coşkularına oyunları ile ortak oldular.

Organizasyon kapsamında öğrenciler için 500 adet uçurtma temin edildi.Öğrencilerin bu uçurtmalar ile oluşturmuş oldukları Türkiye Haritası Kareografisi Drone görüntüleri ile çekilerek renkli görüntülerin ortaya çıkması sağlandı.

Öğrenciler için ilki 2022 yılında gerçekleştirilen uçurtma şenliği gerçekleştirildi ve öğrenciler güzel havayı fırsat bilerek gönüllerince uçurtma uçurdular.

Havanın güzel olmasını fırsata çeviren öğrenciler yemyeşil çimenlerin üzerinde gönüllerince oyun oynayarak muhteşem bir gün geçirdiler.

Programın son bölümünde ise öğrenciler için Canlı Müzik Organizasyonu gerçekleştirilerek öğrencilerin eğlenmeleri sağlandı.

Öte yandan Sultanmurat Yaylasını ziyaret eden özellikle Arap Misafirler organizasyona çok büyük bir ilgi gösterdiler.Öğrenciler ile birlikte eğlenen misafirler Kaymakam Güzel ve Başkan Tok ile bilek güreşi yaparken ayrıca Kaymakam ve Belediye Başkanının oynadığı voleybol Takımı ile Arap Misafirlerden oluşan takım arasında bir de voleybol maçı oynandı.



İlginizi Çekebilir