Çaykara'da Öğrencilerden Üniversiteye Yolculuk Gezisi

Çaykara

Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Mesleki Tanıtım Günleri kapsamında öğrencilerini Trabzon’a getiriyor.

Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Mesleki Tanıtım Günleri kapsamında öğrencilerini Trabzon’a getiriyor.

100 Kişilik Son Sınıf öğrencileri 29-30 Kasım 2022 Salı ve Çarşamba  Günleri Öğretmenleri ile birlikte Mesleki Tanıtım Çalışması için Trabzon´a getirildi.Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt,Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik ve Öğrencilerin ve iki okulun Rehber Öğretmenleri Çiğdem Çakmak ve  Zehra Yılmaz’ın  katıldıkları Mesleki  çalışma etkinliği her zaman olduğu gibi yine çok verimli geçti ve öğrenciler çalışmadan son derece memnun kaldılar.

Üniversite Tanıtım Günleri Etkinlikleri kapsamında Trabzon İlinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren öğrencilerin organizasyonu Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Karadeniz Teknik Üniversitesi  ,Trabzon Büyükşehir Belediyesinin katkıları,İş Adamı Akoluk Kitapevi Yöneticisi Fatih Solak ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin katkıları ile gerçekleştirildi.

Öğrenciler KTÜ Ziyaretleri sırasında:

1-KTÜ Tıp Fakültesi

2-KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi

3-KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi

4-KTÜ Mimarlık Fakültesi

5-KTÜ Hukuk Fakültesi başta olmak üzere Üniversitenin bir çok Fakültelerini ziyaret ettiler.

Ziyaretler kapsamında;

1-Mesleki Tanıtım:Üniversitenin Uzman Ekibi tarafından Öğrencilere Meslek Grupları profesyonel bir şekilde tanıtıldı ve de öğrencilerin kafalarındaki meslekler ile ilgili olarak sordukları sorular yine uzmanlar tarafından cevaplandı.Bu şekilde öğrencilerin hatasız ve de yeteneklerine uygun olan meslekleri tercih etmeleri sağlanmış oldu.

2-Üniversite Tercihi.Ülkemizde bulunan Üniversiteler ve de Üniversitelerin öğrencilere sundukları imkanlar,konaklama şekilleri ile sosyal imkanları öğrencilere tanıtılarak öğrencilerin hangi üniversiteyi tercih edecekleri konusunda rehberlik çalışması yapıldı.

3-Üniversite Tanıtım Günleri Etkinlikler kapsamında hazırlanan stantlar öğrenciler tarafından gezildi.Stant başlarında görevli Öğrenci, ve Öğretim Görevlileri tarafından öğrencilere stantlar hakkında bilgiler verildi.

Etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik,öncelikle her zaman yanlarında olan Çaykara Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel’e,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a bu etkinlikte de olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Üniversite Yolculuğu projesi kapsamında öğrencilerin Akademik başarılarının yanı sıra yeteneklerine uygun bölümleri tercih etmelerinin sağlamanın da son derece önemli olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mustafa Çelik,bu çalışma ile öğrencilerin meslekleri uzman kişilerden dinleyerek ve bu okulların üniversite çalışma ortamlarına canlı olarak tanıklık ederek yaparak yaşayarak meslekleri tanımalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin Akademik başarılarının önemli olduğunu ve bu başarı için Öğretmen arkadaşları ile birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını anımsatan Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt ise akademik başarının yanı sıra öğrencilerin yönlendirilmesi,yeteneklerini keşfetmeleri ve de ilgi ve alakalarına göre ileride başarılı olabilecekleri meslekleri ve de üniversiteleri tercih etmelerinin de en az akademik başarı kadar önemli olduğunu ifade etti.

Üniversite Tanıtım Günlerinin bu amaçla hazırlandığını anımsatan Müdür Özkurt, Öğrencilerini bu etkinliklere katarak profesyonel bir şekilde Rehberlik yapıldığını ve de sağlıklı bir şekilde tercih yapma  imkanını öğrencilerine sağladıklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir