Çaykara'da Öğrenciler,Depremden Zarar Gören Kardeşlerini Okullarına Bekliyor.

Çaykara

Çaykara İlçesinde Öğrenim gören öğrenciler,depremde zarar gören öğrenci kardeşlerini okullarında misafir etmek ve onlar ile aynı sıraları paylaşmak istiyor.

Çaykara İlçesinde Öğrenim gören öğrenciler,depremde zarar gören öğrenci kardeşlerini okullarında misafir etmek ve onlar ile aynı sıraları paylaşmak istiyor.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi ile İş Birliği içerisinde Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  okullarda depremde zarar gören misafir öğrenciler ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.Çaykara İlçesinde bulunan öğrenci yurtları,okul yemekhaneleri,sınıflar misafir öğrencileri kabul edecek şekilde hazırlandı.

Çaykara İlçesinde bulunan Okul Öncesi,İlkokul,ortaokul ve liselerin tamamında şu an itibarı ile misafir öğrenci kabul edilebiliyor.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bir video yayınlayarak Depremde zarar gören tüm depremzede öğrencileri Çaykara İlçesinde misafir etmek istediklerini ifade ettiler.

Hazırlanan videoda öğrenciler,okullarını,sınıflarını,oyun alanlarını,evlerini,öğrenci yurtlarını,yemekhanelerini ,kısaca hayatlarının tüm yaşam alanlarını depremde zarar gören kardeşleri ile arkadaşları ile paylaşmak istediklerini ifade ettiler.

MÜDÜR ÇAMURALİ-TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇAYKARA’YA BEKLİYORUZ

6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı 10 ilimizde meydana gelen ve millet olarak hepimizi göz yaşlarına boğan deprem felaketinden dolayı  millet olarak boynumuzun bükük olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,deprem sonrasında ise milletimizin örnek bir paylaşım yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdiğini yediden yetmiş yediye herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretimde örnek olmuş farklı bir ilçe olduğunu,Çaykara İlçesinde bulunan tüm okullarımızda haftanın yedi günü gerçekleştirilen kurs ve ETÜT çalışmaları ile bir yandan öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasının hedeflendiğini,bir yandan ise gerçekleştirilen sosyal,kültürel ve sportif faaliyetler ile öğrencilerin hem yeteneklerinin ortaya çıkarılmaya çalışıldığını hem de bir üst öğrenime ve sosyal hayata hazırlandığını,kız ve erkek öğrenci yurtlarında öğrencilerin en modern ortamlarda mutlu bir şekilde tüm ihtiyaçları karşılanacak bir şekilde öğrenim gördüklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi ile iş birliği içerisinde Depremde zarar gören öğrencileri de Çaykara İlçesinde misafir etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesi olarak uyguladıkları örnek eğitim modeli ile Merkezi Sistem sınavları olan LGS ve YKS sınavlarında  her yıl Trabzon İlinde şampiyon olduklarını ve yetiştirmiş oldukları öğrencilerin çok yüksek puan alan bölümlere yerleştiklerini ifade eden Müdür Çamurali,bu başarı halkasına depremden zarar gören öğrencileri de eklemek istediklerini ve Çaykara Eğitim Modeli olarak onların da ellerinden tutarak hayal ettikleri başarıları yakalamalarına vesile olmak istediklerini ifade etti.

İşte Çaykara İlçe Milli Eğitim Müjdürlüğü tarafından hazırlanan video.



İlginizi Çekebilir