Çaykara'da Öğrencilere Sultanmurat Molası

Çaykara

Trabzon İlinde Eğitim Öğretim alanında Lider İlçe Çaykara İlçesinde sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif etkinlikler de hız kesmeden devam ediyor.

Çaykara İlçesinde öğrenim gören öğrenciler hem Milli ve Manevi değerlerin pekiştirilmesi hem de sosyal , kültürel ve sportif  etkinlik gerçekleştirilmek üzere Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin önderliğinde 15 Ekim 2021 Cuma Günü Sultanmurat  Yaylasına getirildiler.

Sultanmurat Yaylasında ilk olarak Sultanmurat Şehitler  Camisinde Cuma namazını kılan öğrenciler burada şehitlerimiz için dua yaptılar.Daha sonra Sultanmurat Şehitliğini ziyaret eden öğrenciler şehitlikte şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okudular ve dua yaptılar.

Sultanmurat Camisi Külliyesini ve tarihi zenginlikleri ile göz kamaştıran Kütüphanesini ziyaret eden öğrenciler kütüphanede kitap okuyarak tarihi bilgilerini zenginleştirdiler.

Daha sonra öğretmenlerinin rehberliğinde doğa yürüyüşü gerçekleştiren öğrenciler doğa yürüyüşünün ardından ise spor etkinliği ile günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Günü piknik organizasyonu ile tamamlayan öğrenciler tarih ve kültür dolu bir günün akşamında yeniden öğrenci yurtlarına geri döndüler.

ÇAMURALİ-ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK YÖNLÜ OLARAK YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Çaykara İlçesinde sadece Akademik başarıyı hedeflemediklerini akademik başarının yanı sıra öğrencilerin Milli ve Manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişebilmeleri için  yoğun bir emek verdiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,bunun yanı sıra gerçekleştirmiş oldukları sosyal ve kültürel aktiviteler ile spor etkinlikleri sayesinde öğrencilerin hem ilgi ve istidatları çerçevesinde yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını hem de dinlenerek sınav hazırlığı  yorgunluğunu üzerlerinden atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Mustafa Sahin
19.10.2021 10:28:49
Caykarada sadece erkek ögrenciler mi vardir? kiz ögrencilerin neden bu tür faaliyetlere katilmalarina izin verilmiyor? Erkekler evladlarimiz olarak görülüyor ve cok yönlü yetistilmek isteniyor da, kizlar sadece tarlaya gübre tasimak icin mi düsünülüyor? bu zihniyet hala 100 yil öncesindeki gibi devam ediyor maaalesef. Kafanizi bilime aydinliga dogru acin lütfen. Dünya bas döndürü bir hizla ilerlerlerken, siz kurani arapca olarak okuyarak 1500 yil öncesinin arap yasantisindan,geleneklerinden medet umuyorsunuz.

İlginizi Çekebilir