Çaykara'da Öğretmenler Günü Coşkusu

Çaykara

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

Öğretmenler Günü ile ilgili ilk Tören saat 11.00’da Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Buradaki törene Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu katıldılar.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Çelenk Atatürk Büstüne sunularak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

KAYMAKAM GÜZEL,BAŞKAN TOK  VE MÜDÜR ÇAMURALİ’DEN OKULLARA ZİYARET

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali okullara çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek öğretmenlerin bu özel günlerini kutladılar.

RESMİ TÖREN UZUNGÖL’DE

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili Resmi Tören Uzungöl İnan Kardeşler Restaurantlarında gerçekleştirildi.Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından organize edilen Yemekli organizasyona öğretmenler yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.Organizasyona yaklaşık 200 öğretmen katıldı.Tek salon yetmemesi sebebi ile yemek organizasyonu iki ayrı salonda gerçekleştirilirken resmi program ise yoğun kalabalığın katılımı ile tek salonda gerçekleştirildi.

Resmi Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve  Veysel Somuncu ile öğretmenler ve aileleri katıldılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçe Resmi Programı Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirildi.

BAŞKAN TOK’TAN TÜM ÖĞRETMENLERE KARANFİL

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Programın başlangıcında tüm masaları tek tek dolaşarak Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü tebrik etti ve öğretmenlere karanfil ikramında bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Programın açılış konuşması Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından gerçekleştirildi.

ÇAMURALİ ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali gecede yaptığı konuşmada bu anlamlı günde bu güzel programı organize ederek öğretmenleribuluşturan  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a öğretmenler adına teşekkür etti ve geceye yoğun bir katılım sağlayan tüm öğretmenlere katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,her yıl 24 Kasım’da olduğu gibi bu sene de Belediye Başkanımızın organizasyonunda Çaykara İlçesinde görev yapan tüm öğretmenleri bir araya toplamanın  mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı Sayın  Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok’un Eğitim öğretimin her kademesinde kendileri ile birlikte aktif olarak çalıştıklarını,emek verdiklerini,eğitim öğretimin her kademesinde  kendileri ile birlikte sahada olduklarını ifade eden Müdür Ahmet Çamurali,hem okulların tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında hem gerçekleştirilen tüm organizasyonlarda hem sayın Kaymakamımızın hem de sayın Belediye Başkanımızın çok büyük desteklerini gördüklerini sözlerine ekledi.

24 Kasım Öğretmenler gününde görevi başında memleketimize aydınlık güneşini saçmaya çalışırken şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile andıklarını ifade eden İlçe Milli eğitim Müdürü Çamurali,en son Gaziantep’in Karkamış İlçesinde iki gün önce meydana gelen ve 22 yaşında hayatının baharında öğrencilerini bu saldırıdan korumaya çalışırken şehit olan Ayşenur Alkan’ı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile andıklarını sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-KONUŞURKEN HEYECANLANIYORUM

Bir 24 Kasım öğretmenler gününde daha öğretmenler ile bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Hanefi Tok tüm öğretmenlere sevgi ve saygılarını sunduğunu şehit edilen öğretmenlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğildiğini ifade etti.

Bir Siyaset insanı olarak toplumun her kesiminin karşısında rahatlıkla konuştuğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok ancak bu akşam öğretmenlerin karşısında kelimeleri ifade etmekte güçlük yaşadığını sözlerine ekledi.

Çaykara Belediye Başkanı olarak göreve başladığı 2014 yılından bu yana her zaman ve her ortamda Eğitimin ve öğretmenler ile öğrencilerin yanında yer almaya çok büyük önem verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Eğitimi ile ilgili olarak önlerine gelen her projenin her çalışmanın içerisinde aktif olarak yer aldıklarını bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinin Türkiye Genelinde Eğitimde model alınan örnek bir ilçe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok ,bu başarıda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali’nin çok büyük payı olduğunu ancak asıl başarının sahada aktif olarak çalışan,sabahın ilk saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar öğrencilerin geleceği için çok büyük emek veren öğretmen arkadaşlarımızın olduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinde 4 tane öğrenci yurdunun bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok bu yurtlarda kalan öğrencilerimizin  barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için Çaykara Belediyesi olarak çok büyük bir emek harcadıklarını sözlerine ekledi.

Eğitimde Türkiye Genelinde model olmuş bir İlçe’de Eğitim yatırımlarına çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, PTT İmam Hatip Ortaokulunun altyapısının tamamlandığını,Çaykara Gençlik Merkezinde tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını,öğrencilerimizin Gençlik Merkezini aktif olarak kullanmaya başladıklarını, Çaykara Belediyesi olarak 2022 yılı yaz mevsimi boyunca ilçemizde bulunan tüm okullarımızın tadilat ve onarım işlerine her türlü desteği verdiklerini,Çaykara Meslek Yüksek Okulu inşaatına çok yakında başlayacaklarını ayrıca Çaykara Eğitiminin temel yapı taşı olan Zeki Bilge Eğitim Kurumları binasının modern bir şekilde yeniden yapılması için yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM GÜZEL-ÖĞRETMENLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR

Bir Toplumun gelişmişlik düzeyinin ancak Eğitime verilen değer ile ölçüldüğünü ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Eğitime değer veren toplumların geleceğe umut  ile bakacağını,eğitime değer vermeyen toplumların ise geleceklerinin karanlık olduğunu sözlerine ekledi.

Bir Kaymakam olarak bu günlere gelmesini fedakar,cefakar öğretmenlerine borçlu olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel, eğitim hayatı boyunca kendisine emek veren bu günlere gelmesine katkı sağlayan tüm öğretmenlerine minnet borcunun bulunduğunu ifade etti.

Çaykara İlçesinin Eğitim anlamında farklı ve özel bir ilçe olduğunu,Çaykara İlçesinde eğitime çok büyük bir önem verildiğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Çaykara İlçesinde göreve başlamadan önce de Çaykara’lı Kaymakam arkadaşları sayesinde Çaykara ilçesinin ismini çok fazla duyduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara Kaymakamı olarak İlçenin Eğitim öğretim alanında elde etmiş olduğu başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel ,Başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere bu başarıda emeği geçen fedakar öğretmenlerimize  Çaykara halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiğini ifade etti.

Çaykara İlçesinde bulunan tüm okullarımızın İlçe Milli Eğitim Müdürü,okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından ücretsiz dershaneye dönüştürüldüklerini sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar okullarda öğrencilerimiz geleceğe hazırlandıklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel ,Çaykara Kaymakamı olarak Eğitim Öğretim faaliyetlerinin her aşamasında yer almak istediğini bu anlamda fırsat buldukça tüm okullarımızı ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizin yanında yer aldıklarını bundan sonra da yer almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

2022 Yılı içinde Çaykara İlçesinde gördüğü birkaç örnek uygulamadan da söz etmek istediğini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali Okul Müdürleri ,öğretmenler,öğrenciler ve veliler ile mükemmel bir aile ortamı oluşturmuş durumda.Müdür Bey mükemmel bir organizatör olarak ekibini yönetirken ekibi de Çaykara İlçemizi başarıdan başarıya taşıyor.

Karaçam Mahallesinde Okul Müdürü Fatih Kuvvetli ile eşi Nuran Kuvvetli’nin okulu kendi evleri gibi gördüklerini ve tüm enerjilerini okul için harcadıklarına defalarca tanıklık ettim.Karaçam’daki okulun Köknar Mahallesine geçici olarak taşınması aşamasında Fatih Müdürümün ve kıymetli eşinin ne kadar büyük emekler verdiklerine bire bir tanıklık ettim.

Karaçam Mahallemizde yapımına başlayacağımız yeni Okul Binamız için MGK Genel Sekreterimiz Çaykara'lı hemşerimiz Sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun çok önemli destekleri ile karşılaştık.Okul binamızın yapımında bizlere sağlamış oldukları katkılardan dolayı Çaykara Kaymakamı olarak Sayın Hacımüftüoğlu'na Çaykara Halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz. 

Ataköy Mahallemizde Cevdet Sunay MTAL okulumuz öğrenci yetersizliğinden kapanmak üzereydi.Okul Müdürümüz Osman Terzioğlu’nun örnek uygulamaları ile okulun fiziki şartları mükemmel bir şekilde iyileştirildi,okulda modern bir kütüphane kuruldu.Okul spor salonu yapım aşaması sürüyor.Ayrıca 2022 yılında yine Müdür Terzioğlu’nun girişimi ile bu okulumuz Bilişim Teknolojisi alanına dönüştürüldü.Ve kapanmak üzere olan okul günümüzde Çaykara İlçesinin aydınlık yüzü olarak İlçe Eğitimine hizmet v ermeye devam ediyor.

Yine bu okuklumuzdaki tadilat ve fiziki imkanların modernleşmesi anlamında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürümüz Çatykara'lı Hemşerimiz Sayın Bilal Şentürk projemizin kabul edilmesi ve desteklenmesi anlamında bizlere çok önemli katkılar sunmuşlardır.Sayın Genel Müdürümüze de Çaykara İlçemize destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyorum.

2022 Yılında en önemli çalışmalardan bir tanesi Uzungöl’de gerçekleştirildi.Hayırsever İş Adamları Mehmet inan ve Sinan İnan’ın organizasyonunda Uzungöl esnafı tarafından okulun tamamında yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi.Okulun tamamı yenilendi.Okul Müdürü Zennur Sezer tüm zamanını okula harcayarak bir şantiye şefi gibi çalışarak okulun tadilatının tamamlanmasını sağladı.

Tüm Okul ve Kurum Müdürlerimiz kendi okullarında en mükemmel bir şekilde çalışıyorlar.Kaymakam olarak ben buna defalarca tanıklık ettim.Ancak bu örnek uygulamaları da öğretmenler gününde öğretmen arkadaşlarım ile paylaşmak istedim.

YEMİN TÖRENİ

Programda Çaykara İlçesinde görev yapan ve adaylıkları kalkan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.

OROTORYO GÖSTERİSİ

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu  öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi göz kamaştırdı.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON BİRİNCİLERİ SAHNEDE

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Çaykara İlçesinde Ortaokullar arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci olan Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Zehra Yaren Özdemir ile Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında birinci olan Çaykara Çok Programlı  Anadolu Lisesi öğrencisi Asiye Dinç yazmış oldukları şiir ve kompozisyonlar sahnede okundu

EMEKLİ ÖĞRETMENE HİZMET ŞEREF BELGESİ

Çaykara İlçesinde görev yapan ve 2022 yılında Emekliye ayılan Personellere Hizmet Şeref Belgesi Kaymakam Muhammet Güzel tarafından takdim edildi.

MASA TENİSİ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Çaykara Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından öğretmenler arasında gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvasında;

Şampiyon olan Çaykara Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erol Malkoç’a

İkinci olan Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Zihni Boz’a

Üçüncü olan Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan’a

Kupaları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından takdim edildi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen Resim Yarışmasında,Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında ve Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Muhammet Güzel tarafından takdim edildi.

RESİM YARIŞMASI

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu-Alya Aksa Sezer

ŞİİR YARIŞMASI

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu-Zehra Yaren Özdemir

KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Asiye Yiğit,

ÖĞRETMENLERE MÜZİK ZİYAFETİ

Çaykara Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Cihan ve Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatih Günay yönetiminde öğrenciler tarafından okunan birbirinden güzel türküler programa farklı bir renk ve güzellik kattı.

Özellikle Batman İli Kozluk İlçesinde görev yaparken henüz 23 yaşında Şehit edilen ve milletimizin sembolü haline gelmiş olan Öğretmen Aybüke Yalçın’ın ölmeden önce söylediği ve milletimizin yüreğini dağlayan Mağosa Limanı türküsü okunurken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

İNANİ’DEN MÜZİK ZİYAFETİ

Programın son bölümünde Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden,Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı,şair Mehmet İnan tarafından sazı ile çaldığı birbirinden güzel türküler öğretmenler tarafından büyük bir keyif ile dinlendi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Öğretmenler Coşkusu

İlginizi Çekebilir