Çaykara'da Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencileri Tiyatro ile Buluştu.

Çaykara

Abraksas ve Miço isimli Tiyatro oyunu Çaykara İlçesinde öğrenciler ile buluştu.

Abraksas ve Miço isimli Tiyatro oyunu Çaykara İlçesinde öğrenciler ile buluştu.

14 Aralık 2022 Çarşamba Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki seans şeklinde sahneye konuldu.

Trabzon Tot Hayalperdesi Tiyatrogrubu oyuncuları tarafından büyük bir ustalık ile sahneye konulan öğrencileri hem eğlendiren hem dinlendiren hem de eğlendirerek öğreten Tiyatro oyunu öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin katkıları ile gerçekleştirilen tiyatro etkinliğinde Abraksas ve Miço adlı Tiyatro oyunu Fatma Bilge Anaokulu ve Zeki Bilge İlkokulu öğrencileri ile buluşturuldu.

Tiyatro oyunun önümüzdeki günlerde Karaçam,Taşkıran ve Uzungöl’de öğrenim gören öğrenciler ile de buluşturulması planlanıyor.

TİYATRO OYUN ÖZETİ:

Abraxas ve Miço, çocukların kendilerini keşfetme sürecinde onlara yol gösterecek pedagojik onaydan geçmiş keyifli bir oyundur. Usta ve çırak ilişkisi üzerine kurulan oyun düzeninde usta yol gösteren, çırak Miço ise merak eden ve kendini keşfetmeye çalışan bir çocuktur. Günümüzde mesleki seçimlerde yaşanan kararsızlıklar bireylerin gelecekteki yaşantıları için belirleyici ve önemli bir unsurdur. Usta'nın birçok farklı meslek gruplarında çırağını bilinçlendirmeye çalışması, Miço'nun tek bir noktaya bağlı kalmayarak farklı yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlayacaktır.

TİYATRO OYUNUN AMACI

Miço her yapmadığında vazgeçse de Usta ona pesetmemesi ve denemeye devam etmesi gerektiğini söyler.

Usta Miço'nun belki de başka bir şeyi daha çok seveceğini, bunu öğrenmesi için de başka şeyler de denemesi gerektiğini düşündüğü için ona satranç-resim-müzik-jonglörlük alanlarında da oyunlar oynatır.

Miço bazı alanlarda gerçekten çok yetenekli olduğunu farkeder.

Bazı şeyler içinse eğer gerçekten çok istiyorsa daha fazla çalışmasına ihtiyacı vardır.

Nihayetinde bir şeyde en iyi olmak istiyorsak eğer kesinlikle denemeye devam etmeye ve tutkuya ihtiyacımız vardır.



İlginizi Çekebilir