Çaykara'da Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliği

Çaykara

Çaykara İlçesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliği 7 Haziran 2022 Salı Günü Çaykara Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Öncesi Yıl sonu Şenliğinde Fatma Bilge Anaokulu,Karaçam İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Cevdet Sunay MTAL Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Okul Öncesi Eğitim Sınıfı tarafından hazırlanan birbirinden zengin etkinlikler büyük bir başarı ile sahneye konuldu.

Yapımı yeni tamamlanan Çaykara Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Okul Öncesi Yıl Sonu Şenliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Aplarslan Albayrak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü ersin Yavuz Birkan,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,AK Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara M.İlhan Durgun Devlet hastanesi Başhekimi Abdullah Kaan Kurt,Çaykara Ziraat Bankası Müdürü Lokman Kızılhan,Çaykara Halk Bankası Müdürü Halil İbrahim Deberoğlu,Çaykara PTT İlçe Müdürü Sena Uzun,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Okul Müdürleri,Öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldılar.

Okul Öncesi gösterisi ile Çaykara insanına hizmet vermeye başlayan Çaykara Gençlik Merkezi,şık tasarımı,mükemmel altyapısı,oyun ve spor alanları,geniş ve ferah mekanı ile büyük bir beğeni aldı.

MÜDÜR ÇAMURALİ-OKUL ÖNCESİ ÖÇOCUĞUMUZUN HAYATINI ŞEKİLLENDİRİYOR

Okul Öncesi Yıl Sonu Çocuk Şenliğinin Açılış konuşması Çaykara İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından gerçekleştirildi.Konuşmasına Okul Öncesi Eğitimin önemine değinerek başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 0-6 yaş grubunda çocuğumuzun kazanması gereken davranışların %85’ini kazandığını bu anlamda çocuklarımızın arzu edilen olumlu ve güzel davranışları kazanmalarında Okul öncesinin çok büyük bir etkisinin olduğunu bu anlamda Çaykara İlçesinde Eğitimin her kademesinde olduğu gibi Okul Öncesine de çok büyük bir önem verdiklerini,mahallelerde servis taşımalarında okul öncesinin bulunmamasına rağmen kendilerinin Okul Öncesini de Taşıma kapsamı içerisine alarak çocuklarımızın bir an önce profesyonel eğitim ortamının içine girmelerine imkan sağladıklarını  ifade etti.

TÜRK ÇOCUĞU GÖSTERİSİ

Okul Öncesi Yıl Sonu Gösterisinin sunuculuğu Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmeni Işılay Atasoy tarafından gerçekleştirildi.Programın ilk etkinliği Fatma Bilge Anaokulu tarafından gerçekleştirildi.Öğretmen Songül Var Yönetimindeki Neşeli Kalpler sınıfı Türk Çocuğu isimli oyunları ile izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

UZUNGÖL’DEN MEMLEKETİM GÖSTERİSİ

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Semih Özdemir yönetimindeki Ana Okulu öğrencileri Memleketim şarkısı eşliğinde güzel oyun ve figürleri ile mükemmel bir gösteri sunmayı başardılar.

ELMA KURDU SINIFINDAN ÖRNEK GÖSTERİ

Fatma Bilge ana Okulu öğretmeni Merve Yazıcı Yönetimindeki Minik Kalpler Sınıfı oynadıkları Elma Kurdu isimli oyunları ile göz kamaştırdılar.

TAŞKIRAN’DAN DUYGUSAL BİR ETKİNLİK

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu Ana Sınıfı Öğretmeni Tülay Demir yönetimindeki minik yürekler “Türkiye’m” isimli şarkıyı mükemmel görsel efektler ile süsleyerek salonda duygusal bir ortamın oluşmasını sağladılar.

FATMA BİLGE’DEN TATLI BİR TEBESSÜM

Fatma Bilge Anaokulu Öğretmeni Rümeysa Dündar  Yönetimindeki Uğur Böcekleri Sınıfı Tatlı Bir Tebessüm isimli oyunları ile misafirlerin tatlı bir tebessüm yapmalarını sağladılar.

FATMA BİLGE’DEN PALYAÇO GÖSTERİSİ

Fatma Bilge Anaokulu Öğretmeni Gülten Deniz yönetimindeki Kelebekler Sınıfı tarafından sahneye konulan Palyaço gösterisi misafirler ve protokol tarafından alkışlar eşliğinde izlendi.

HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN BEYAZ TAVŞAN GÖSTERİSİ

Çaykara Halk eğitim Merkezi Okul Öncesi Öğretmeni Sena Velioğlu yönetimindeki Minik Yürekler Beyaz Tavşan isimli oyunlarını alkışlar eşliğinde sahneye koydular.

KARAÇAM TARİH DERSİ VERDİ

Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Nuran Kuvvetli yönetiminde misafirlere örnek bir tarih dersi verdiler.Tarihimizin önemli kahramanlarının kıyafetlerini üzerlerine geçiren minik yürekler muhteşem sahne performansları ile misafirleri yüz yıllar öncesine taşıdılar.

Kimi Anadolu Kadını oldu.Köylü Kadın kıyafet ile sahnede Anadolu Kadınının fedakarlığını canlandırmaya çalıştı.

Kimi Nezahat Onbaşı oldu kocaman yüreği ile vatanı savunmanın erkek ya da kadın işi değil yürek işi olduğunu yüksek sesle haykırdı sahnede o küçücük yüreği ile.

Kimi Sabiha Gökçen  oldu.Vatan sevdası ile gökyüzü özlemini sahnede birleştirerek örnek bir sahne performansı gösterdi.

Kimi Nene Hatun oldu.Anadolu Kadınının düşmana karşı halk direnişini kıyafeti ve sahne performansı ile misafirlere yaşatmaya çalıştı.

Kimi Mevlana kıyafeti ile çıktı sahneye.Hayatta en kıymetli şeyin sevgi ve insanları sevmek olduğunu misafirlere haykırmaya çalıştı o minik yüreği ile.

Kimi Nasrettin Hoca oldu.Güzel fıkraları ile insanları bir yandan güldürmeye bir yandan da düşündürmeye çalıştı.

Kimi Fatih Sultan Mehmet oldu.İstanbul’u fethetmenin,dünyaya hükmetmenin yaş değil yürek işi olduğunu dünyaya haykırmaya çalıştı sahneden o kocaman yüreği ile.

Kimi Aşik Veysel oldu.Sahnede türküleri ile insanları hem eğlendirmeye hem de düşündürmeye çalıştı.

Kimi Yunus Emre oldu.Yumuşak yüreğiengin insan sevgisi ile insanlara yaşamın güzelliklerini anlatmaya çalıştı sahneden.

Kimi Mehmet Akif Ersoy olarak çıktı sahneye.İstiklal Marşı gibi büyük bir şiirin para ile değil ancak yürek ile yazılabileceğini haykırdı misafirlere o kocaman yüreği ile.

Ve son olarak son minik yüreğimiz Mustafa Kemal Atatürk oldu.Kararlılık ve en gin dehası ile çıktı sahneye.Bir Milletin kaderinin nasıl değiştirildiğini ilmik ilmik işleyerek geçti sahneden minik yüreğimiz.

Ve son olarak Tarihimizin en önemli yapı taşları Öğretmenleri Nuran Kuvvetli’nin  elinden tutarak büyük bir gurur ile selamladı protokolü Karaçam’ın Minik Yürekleri.

BÜTÜN OKULLAR TEK YÜREK

Programın son bölümünde ise Fatma Bilge Anaokulu,Karaçam İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Cevdet Sunay MTAL Okul Öncesi Eğitim Sınıfı,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Okul Öncesi Eğitim Sınıfının minik yürekleri tek yürek halinde sahneye çıktılar.Minik Yürekler sahnede “Onuncu Yıl Marşı” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkılarını büyük bir ustalık ve mükemmel bir sahne performansı ile sahneye koyarken Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok da yerlerinden kalkarak minik yüreklerin arasına katıldılar ve birlikte şarkı söylediler.

Okul Öncesi Çocuk Şenliği Protokol ve öğrencilerin birlikte çekmiş oldukları toplu fotoğraf ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Öncesi Şenliği

İlginizi Çekebilir