Çaykara'da Okullarda Bir Gün Kar Tatili

Çaykara İlçesi ve mahallelerinde devam etmekte olan yoğun kar yağışı sebebi ile Çaykara İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından tüm okullar için 1 gün kar tatili kararı verildi.

Tüm Ülkemizde olduğu gibi Çaykara İlçesinde de elverişsiz hava koşulları etkisini sürdürüyor.24 Mart Çarşamba günü Çaykara İlçe Merkezinde gün boyunca şiddetli yağmur yağarken bu yağmur Karaçam ve Uzungöl gibi yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

Akşam saatlerinde ise Çaykara İlçesinde yağan yağmur da kar yağışına dönüşürken Taşkıran Mahallesine de kar yağdı.Yağan son kar ile birlikte Karaçam ve Uzungöl’de yerde yaklaşık 30 cm kar yağdı.

Bu gelişme üzerine Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol başkanlığında toplanan Çaykara İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 25 Mart 2021 Perşembe Günü için okullara 1(bir) gün süre ile ara verildi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 Salgın hastalığı ve pandemi süreci sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereği Çaykara İlçe Merkezinde Okul Öncesi Eğitim Kurumları ile Ortaokulların 8 ve Liselerin 12.Sınıfları yüz yüze Eğitime devam ederken diğer sınıflar Uzaktan Eğitime devam ediyorlar.Öte yandan Okulların Birinci Döneme ait sınavları da devam ediyor.

Karaçam,Taşkıran ve Uzungöl’de bulunan İlkokul ve Ortaokullar ile Okul Öncesi sınıfların tamamında ise yüz yüze Eğitim 1 Mart 2021 tarihinden bu yana devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Okullarda Tatili

İlginizi Çekebilir