Çaykara'da Okullarda Öğrencilere Trafik Eğitimi

Çaykara

Çaykara İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından Çaykara İlçesinde bulunan okullarda öğrencilere yönelik Trafik Eğitimi gerçekleştiriliyor.

Jandarma Trafik ekipleri 4 Ekim 2021 Pazartesi Günü İlçemiz Taşkıran Mustafa Özer Ortaoklulu ve İmam Hatip Ortaokulu ile Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulunda öğrencilere yönelik uygulamalı Trafik Eğitimleri gerçekleştirdi.

Trafik Eğitiminde öğrencilere servise binme,araç durmadan servise binmeme,servise binerken ve servisten inerken mutlaka sosyal mesafe kuralına uyma,servis içinde ve servis dışında mutlaka maske kullanma,servis içinde mutlaka emniyet kemeri takma,araç durmadan servisten inmeme,servis içinde yüksek sesle konuşmama,servis hareket halinde iken atağa kalkmama ve kesinlikle kafasını camdan dışarıya çıkarmama gibi konularda öğrencilere Trafik eğitimleri verildi.

Bunun yanı sıra sabahları ve akşamları okul servislerinin okul bahçesinde bulundukları sırada kesinlikle servislerin etrafına yaklaşılmaması ve güvenli bir şekilde öğrencilerin kendi servislerini bekleyerek öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin araçlarına binmeleri istendi.

Jandarma Trafik Ekipleri ayrıca servis içinde karşılaşılan olumsuz bir durum,araca sivil vatandaş alınması,aracın hızlı gitmesi,yüksek sesle müzik dinlenmesi gibi öğrencilerin motivasyonlarını bozabilecek davranışların olması durumunda Okul İdarelerinin mutlaka bu durum hakkında bilgilendirilmeleri istendi.

Trafik Eğitiminde ayrıca Çaykara İlçe Trafik ekipleri tarafından hazırlanan çeşitli eğitim amaçlı animasyon filmleri öğrencilere izletildi. Çaykara İlçesinde öğrencilere yönelik Trafik Eğitimleri diğer okullarda da devam edecek.



İlginizi Çekebilir