Çaykara'da Örnek Bir Kütüphane

Çaykara

Çaykara Cevdet Sunay MTAL okulunda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında açılan Z Kütüphane hem modern ve şık tasarımı hem de zengin kitap altyapısı ile göz kamaştırıyor.

Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun çalışmaları ile 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında yapımına başlanan ve Ataköy’lü Hayırsever İş Adamlarının destekleri ile üç ay gibi çok kısa bir sürede hem fiziki altyapısı hem de kitap ihtiyacı karşılanan Z Kütüphane,  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarıyılında Kaymakam Muhammet Güzel’in de katıldığı tören ile öğrencilerin hizmetine açılmıştı.

MÜDÜR YARDIMCISI ÖZBAY’IN EMEKLERİ BÜYÜK

Okulun Z Kütüphanesinin açılması aşamasında Okul Müdür Yardımcısı Türkay Özbay’ın da her anlamda kütüphaneye çok önemli katkıları oldu.Kütüphanenin yapımında aktif olarak çok önemli görevler aldı.

Z KÜTÜPHANE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Geniş ve ferah mekanı,şık dekorasyonu,modern fiziki donanımı,ısı,ışık ve yalıtım sisteminin mükemmelliği ile ziyaret eden herkesin çok beğendiği Cevdet Sunay MTAL Z Kütüphanesi Çaykara İlçesinde örnek bir kütüphane olarak tanınıyor.

Cevdet Sunay MTAL Z Kütüphanesi sadece modern ve şık fiziki mekanı ile değil aynı zamanda modern tasarımı ile de göz kamaştırmıyor.İçinde öğrencilerin çok rahatlıkla kitap okuyabilecekleri modern çalışma masları ve kitap okuma stantlarının bulunduğu kütüphane aynı zamanda öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde oluşturulan kitap stantları ile alışılmış üst üste ya da yan yana yığılmış kitap modelini de tamamen ortadan kaldırıyor.

Zengin ve farklı kitap içerikleri de göz Kamaştırıyor Z Kütüphane.İçinde 5921 tane kitap bulunuyor ve Okul Yöneticilerinin gayretli çalışmaları ile kitap sayısı her geçen gün yükseliyor.Kütüphanede her Kütüphanede bulunabilecek olan Türk ve Dünya Klasiklerine ait kitaplar bolca yer alırken yine Okul yöneticilerinin takip ve çalışmaları ile yeni yayınlanan kitapları da kütüphanede bulabilmek mümkün.Çünkü Okul Kütüphanesi sürekli yeni kitaplar ile destekleniyor.

Eski kitaplar ile yeni yayına çıkan kitapların bir arada sentezlendiği Kütüphanede 2021 ve 2022 yayın tarihli 2500 civarında kitap yer alıyor.Öğrenciler Kütüphanede  bir yandan Türk ve Dünya Edebiyatının birbirinden güzel Klasikleri ile Edebiyat Dünyasında muhteşem bir yolculuğa çıkarken,bir yandan da Günümüz Dünyasının eserleri ile Ülkemizdeki ve Dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ediyorlar.

KAYMAKAM GÜZEL FIRSAT BULDUKÇA ZİYARET EDİYOR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel fırsat buldukça Cevdet Sunay MTAL okulunu ziyaretlerinde çok beğendiği okul kütüphanesini de mutlaka ziyaret ediyor ve keyifli bir ortamda öğrenciler ile birlikte kitap okumanın güzelliğini yaşıyor.

Öğrenciler de Z Kütüphaneyi çok beğeniyorlar.Boş zamanlarının çok büyük bir bölümünü Okul Kütüphanesinin büyülü ortamında geçiren öğrenciler zengin kitap menüsüne sahip kütüphaneden tabiri caiz ise çıkmak istemiyorlar.

ÖĞRENCİLER Z KÜTÜPHANEYİ ANLATTI

Çaykara Gündem Farkı ile Okulumuzda öğrenim gören iki öğrencinin Cevdet Sunay Z Kütüphane ilgili görüşlerini sorduk.

İşte Öğrencilerimizden aldığımız cevaplar.

Beril Kazaz;Kitap okumayı zaten çok seviyoruz.Ancak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında okulumuza kazandırılan Z Kütüphane bizim kitap okuma isteğimizi daha fazla artırdı.Kütüphanede aradığımız her kitabı bulabilmemiz mümkün.Çok zengin bir içeriğe sahip.Başka hiçbir kaynağa ihtiyaç duymadan saatlerce kütüphanede zaman geçiriyoruz.Zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamıyoruz.

Başta Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali  ve Okul Müdürümüz Sayın Osman Terzioğlu olmak üzere emeği geçen herkesi teşekkür ediyoruz.

Ayşegül Gencal;
Kütüphanemiz hem modern ve şık tasarımı,hem mükemmel fiziki altyapısı hem de sahip olmuş olduğu çok zengin kitap altyapısı ile hepimizin çok fazla ilgisini çekiyor.Bizler zaten kitap okumayı çok seviyorduk.ancak şimdi zengin ve farklı içerikleri ile Kütüphanemiz çok farklı.Aradığımız her kitabı kütüphanemizde bulabilmek mümkün.Bana göre diğer kütüphaneler ile bizim Kütüphanemiz arasındaki en büyük fark şu.Bizim Kütüphanemiz çok farklı.Diğer Kütüphanelere baktığımız zaman klasik bir kitap sistemi var.Ülkemiz ve Dünya edebiyatının klasik eserleri yer alıyor.Oysa bizim Kütüphanemizde sadece Türk ve Dünya Klasikleri yok.Aynı zamanda günümüz edebiyat dünyasının en yeni kitapları tabiri caiz ise taze kokusu ile kütüphanemizdeki yerini anında alıyor.Bizler de bunun sayesinde geçmiş ile günümüz edebiyatını özümseyerek okuyoruz.

Başta Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali  ve Okul Müdürümüz Sayın Osman Terzioğlu olmak üzere emeği geçen herkesi teşekkür ediyoruz.

MÜDÜR TERZİOĞLU-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cevdet Sunay MTAL olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Z Kütüphaneyi hem okulumuza hem de Çaykara İlçesine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifada eden Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu, Başta Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali  olmak üzere bu örnek Kütüphanenin İlçemize kazandırılmasını sağlayan tüm Hayırsever İş Adamlarına teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

3 Ay gibi çok kısa bir sürede kütüphanenin tüm altyapı çalışmalarını tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını ifade eden Okul Müdürü Osman Terzioğlu,Z Kütüphanenin modern tasarımı,rahat ve  konforlu ortamı,fiziki mekanının mükemmelliği ve sahip olmuş olduğu modern altyapısı ile örnek ve farklı bir kütüphane olduğunu ifade etti.

28 Mart 3 Nisan Tarihleri arasında Kutlanan Kütüphane Haftasında bizler de Çaykara İlçesindeki bu örnek ve farklı Kütüphaneyi Çaykara Gündem farkı ile sizlerle paylaşmak istedik.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Örnek Kütüphane

İlginizi Çekebilir