Çaykara'da Ortaokullar 2021 LYS'ye Hazırlanıyor

Çaykara

Çaykara İlçesinde bulunan Ortaokullarda 2021 Yılı LGS Sınavı hazırlıkları yoğun bir tempo içinde başladı.

Çaykara İlçesinde bulunan Ortaokullarda 2021 Yılı LGS Sınavı hazırlıkları yoğun bir tempo içinde başladı.

31 Ağustos 2020 Pazartesi sabahı Çaykara İlçesinde bulunan tüm okullarda LGS Sınav hazırlıklarına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK) kapsamında Zeki Bilge Ortaokulu,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi,Karaçam Ortaokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulunda DYK Kursları 31 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile başladı.

Okullarda Branş Öğretmenleri tüm hazırlıklarını tamamladı ve öğrencilerine faydalı olabilmek için yoğun bir tempo ile çalışıyor.

DYK Kurslarına öğrenciler kendi istekleri ile katılıyor.Öğrencilerin okullara gidiş dönüşleri de veliler tarafından sağlanıyor.

DYK Kursları için Çaykara İlçesinde bulunan tüm ortaokullarda gerekli altyapı hazırlıkları tamamlandı.Okullar baştan aşağı dezenfekte edildi.Tüm sınıfların pencereleri 24 saat boyunca açık tutuluyor.

Okul İdareleri tarafından sınıflarda ve okulun belirli bölümlerinde dezenfektan yerleştirildi ve öğrencilerin bu dezenfektanları kullanmaları sağlanıyor.Sınıflarda öğrenci masaları sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenlendi.Okullarda öğrencilerin ortak kullanım alanları,ellerini kullandıkları alanlar görevli personel tarafından gün boyunca dezenfekte ediliyor.

Öğrencilerin birbirleri ile temas kurmaması konusunda öğretmöenler tarafından sürekli tavsiyelerde bulunuluyor.Ayrıca Okul İdarecileri ve öğretmenler teneffüs aralarında öğrenciler arasında sürekli dolaşarak sosyal mesafelerini korumaları sağlanıyor.

DYK Kursları ve teneffüs aralarında öğrencilerin mutlaka Maske kullanmaları sağlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Ortaokullar ' Hazırlanıyor

İlginizi Çekebilir