Çaykara'da Polis Haftası Coşkusu

Çaykara

Türkiye Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl dönümü ve 6-12 Nisan Polis Haftası Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı

ŞEHİT POLİS YILDIRAY BİRLİK’İN MEZAR VE AİLE ZİYARETİ

Hafta ile ilgili olarak ilk etkinlikte İlçemiz Ataköy Mahallesinde bulunan Şehit Polis Memuru Yıldıray Birlik’in mezarı ve ailesi ziyaret edildi. İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz ve Emniyet görevlileri tarafından gerçekleştirilen ziyaret esnasında Şehidin anne ve babası ile sohbet edilerek evlatlarının her zaman yüreğimizde yaşadığı vurgusu gerçekleştirildi.

ŞEHİDİMİZİ HATIRLAYALIM

Polis Memuru Şehit Jandarma Er Yıldıray BİRLİK. 1Şubat 1971 tarihinde Çaykara´da doğmuştur. Mukaddes-Ahmet Birlik Çiftinin oğludur.Çaykara Ataköy Ortaokulundan 1984,Ordu Lisesinden 1987,İzmir 100.Yıl Polis Okulundan 1993 tarihinden mezun olmuştur. Konya Ereğli ilçe Jandarma Komutanlığında görevli iken can güvenliği olmadığını öne sürerek karakola sığınan şahıs tarafından bıçaklanarak 01.08.1997 tarihinde şehit olmuştur. Şehit J.Er.Yıldıray Birlik´in naaşı Çaykara Ataköy´de defnedilmiştir

KARAÇAM ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN EMNİYET TEŞKİLATINA TATLI BİR SÜRPRİZ

Polis Teşkilatının 176. Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Nuran Aksöz Kuvvetli ve Okul Müdürleri Fatih Kuvvetli ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdiler.

İlçe Emniyet Müdürlüğü için hazırlamış oldukları çiçeği İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz’e takdim eden minik öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sıcak bir karşılama ortamında İlçe Emniyet Müdürlüğünde tatlı bir gün yaşadılar

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü dolayısı ile 9 Nisan 2021 Cuma Günü Çaykara Kaymakamlığı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.Çelenk Sunma Törenine İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz ile Emniyet görevlileri katıldılar. Törende İlçe Emniyet Amirliği adına Emniyet Müdürlüğü Çelenginin  Atatürk Büstüne sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve akabinde İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

KAYMAKAM ÇELİKKOL’DAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara Şehit İbrahim Akın Polis Merkezi Amirliği’ne  bir ziyaret gerçekleştirdi.

BAŞKAN TOK’DAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü dolayısı ile  Çaykara Şehit İbrahim Akın Polis Merkezi Amirliği’ne  bir ziyaret gerçekleştirdi.

POLİS GÜNÜ 10 NİSAN’DA KUTLANIYOR

Temelleri 1845'te 'Polis Nizamnamesi' ile atılan Türk Polis Teşkilatı, 323 bin 842 personeliyle kuruluşunun 176'inci yılını kutluyor. 10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatı, 176 yıldır özgürlük ve güvenlik dengesi temelinde, hukuk devleti ilkeleri ve insan hakları perspektifiyle çağın teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat özveriyle çalışıyor. Her yıl 10 Nisan tarihi de Polis Günü olarak kutlanıyor.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 Salgın Hastalığı ve Pandemi Süreci sebebi ile 10 Nisan 2021 Cumartesi Günü Sokağa Çıkma kısıtlaması olması sebebi ile Çelenk Sunma Töreni bir gün öncesinden gerçekleştirildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Polis Haftası Coşkusu

İlginizi Çekebilir