Çaykara'da Saat Tamiri Sanatı Yaşatılıyor

Çaykara

Çaykara İlçesinin en önemli Sanatlarından olan Saat Tamirciliği Sanatı 84 yaşındaki Saat Tamircisi Mehmet Şahin tarafından yaşatılıyor.

Saat Ustası Mehmet Şahin ilerlemiş yaşına rağmen haftanın belirli günlerinde özellikle de Salı ve Cuma günleri Çaykara Merkez Camiinin altında bulunan dükkanını açıyor ve Çaykara insanına hizmet veriyor.

1970 Yılından bu yana Çaykara İlçesinde saat tamirciliği yapan ve 51 yılını Çaykara İlçesinde saat tamirciliğine adayan Usta Mehmet Şahin Saat tamirine 1965 yılında Iğdır’da başlamış.Daha sonra Rize’ye gelen Usta Şahin 1970 Yılından bu yana ise tam 51 senedir aralıksız olarak Çaykara İlçesinde saat tamirciliği yapıyor.

1937 Doğumlu ve 84 yaşında olan Usta Mehmet Şahin ilerlemiş yaşına rağmen insanlara yardımcı olabilmek için Çaykara İlçesinde bulunan saat tamir dükkanını açıyor ve saat tamir ediyor.

Ömrünü saat tamiri ile geçirdiğini ifade eden Saat Ustası Mehmet Şahin bu mesleğin önceden çok tutulduğunu insanların çok itibar ettiklerini Çaykara İlçesinde her evde duvar ya da masa saatinin bulunduğunu,insanların zamanı bu saatlerden öğrendiklerini ifade etti.Masa ve Duvar saatlerinin çok yaygın kullanıldıkları dönemde tamir işinin daha fazla olduğunu ifade eden Usta Mehmet Şahin haftanı 7 günü yoğun bir şekilde çalıştığını çoğu zaman insanların saatlerini kendisine bıraktıklarını bir hafta sonra ise tamir edilmiş bir şekilde geri aldıklarını ifade etti.

Teknoloji ve cep telefonlarının günümüzde evlerde kullanılan saatleri ortadan kaldırdığını ve evde saat kullanmanın artık nostalji haline geldiğini ifade eden Saat Ustası Mehmet Şahin yine de bu sanatı yaşatabilmek için haftanın belirli günlerinde dükkanı açtığını ve elinden geldiği kadar hem insanlara yardımcı olmaya çalıştığını hem de yok olmaya yüz tutmuş olan bu sanatı yaşatma gayreti içinde olduğunu sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Tamiri Sanatı Yaşatılıyor

İlginizi Çekebilir