Çaykara'da Sarıkaya Yaylası Geleneksel 1. Sıla-i Rahim Şenlik Organizasyonu Göz Kamaştırdı

Çaykara

Çaykara'da Sarıkaya Yayla Şenlik Organizasyonu Göz Kamaştırdı

Trabzon Çaykara İlçesi Sarıkaya Yaylası 1. Geleneksel  Sıla-i Rahim Buluşma Şenliği 27 Ağustos 2023 Pazar Günü Çaykara Sarıkaya yaylasında gerçekleştirildi.

Çaykara Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç’ın organizasyonu ile gerçekleştirilen Sarıkaya Yaylası 1. Geleneksel Sıla-i Rahim buluşması yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr. Fehmi Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç,Şenlik Organizasyonunda Çaykara’lı hemşerilerini yalnız bırakmadılar.

Şenlik Organizasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı sunduğu muhteşem mehter gösterisi ile şenliğe katılan misafirlere unutamayacakları bir gün yaşattılar.

Sarıkaya Şenliğinde Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr. Fehmi Çelebi birer selamlama konuşması yaptılar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Şenlikte yaptığı konuşmada Mülki İdari Amirleri Yer Değişikliği kapsamında Bingöl İli Genç İlçesi Kaymakamlığı görevine atanması sebebi ile hafta içi Çaykara İlçesinden ayrılacak olması sebebi ile Çaykara İlçesinde son programa katıldığını ifade etti.

2 Sene boyunca Çaykara insanına hak etmiş olduğu en güzel hizmeti verebilmek için yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Güzel,Çaykara İlçesinde huzur dolu mükemmel bir çalışma ortamı yakaladıklarını,şimdi ise bu güzel ilçeye veda vaktinin geldiğini,ancak yüreğinin bir parçasının Çaykara İlçesinde kaldığını ve bu şirin ilçeyi hiçbir zaman unutamayacağını ifade etti.

Gurbette yaşayan Çaykara’lı hemşerilerinin sene boyunca memleket özlemi çektiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Şenlik Organizatörü Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç,insanların senelerce birbirlerini göremediklerini,eski senelerdeki sıcak ve samimi ortamın özlemi ile yaşadıklarını,bu yüzden insanları çocukluk senelerinin geçtiği yayla topraklarında yeniden bir araya getirmek için bu şenlik organizasyonunu gerçekleştirdiklerini ve organizasyonlarına bu yüzden Sıla-i Rahim Organizasyonu verdiklerini ifade etti.

Muhtar Kulaç Şenlik Organizasyonlarına iştirak eden Kaymakam Muhammet Güzel ile Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile şenlik organizasyonuna katılan tüm hemşerilerine Çamlıbel Mahallesi ve Sarıkaya Yaylası adına teşekkür etti.

Şenlik Organizasyonuna katılan misafirler Muhtar Kulaç tarafından temin edilen bisikletler ile çim üzerinde bisiklet keyfi yaşarken,kimi misafirler ise çocukluk senelerine dönerek Muhtar Kulaç tarafından Şenlik için  oluşturulan voleybol,futbol,bilek güreşi ve Dark yarışmaları ile muhteşem bir gün yaşadılar.

Şenlik Organizasyonunda ayrıca Sanatçılar tarafından sunulan Konser eşliğinde misafirler unutamayacakları bir eğlence günü yaşamış oldular.



İlginizi Çekebilir