Çaykara'da Şehit Ahmet Çamur,Ölüm Yıl dönümünde Kabri Başında Anıldı

Çaykara

Çaykara’lı Şehit Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, şahadetinin 8. Yıl dönümünde 15 Ağustos 2023 Salı Günü mezarı başında anıldı

Çaykara’lı Şehit Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, şahadetinin 8. Yıl dönümünde 15 Ağustos 2023 Salı Günü mezarı başında anıldı

Şehit Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, şahadetinin 8. Yıl dönümünde 15 Ağustos 2023 Salı Günü Trabzon Çaykara  Soğanlı Mahallesi Üçdirek Mevkiinde bulunan   mezarı başında anıldı

15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkâri Şemdinli´de PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Trabzon Çaykaralı Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur için şahadetinin 8.Yılında 15 Ağustos 2023  Salı  günü saat 11.00’de mezarı başında anma programı düzenlendi

Anma Programına Çaykara Kaymakamı  Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı  Üsteğmen Emre Can Narin,Dernekpazarı İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Bşçvş.Aşkın Hava,Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Astsb.Üst Çvş.Osman Gün,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,Trabzon Özel Harekat Polisleri ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali çok kalabalık bir öğrenci grubu ile vatandaşlar katıldılar.

 Anma Programında Çaykara İlçe Mükftülüğünün organizasyonu ile  Çaykara İlçesinde görev yapan imamlar tarafından Şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu.

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak  tarafından Şehit Ahmet Çamur ve tüm Şehitlerimiz için dua okundu.

Programda Şehit Ahmet Çamur’un özgeçmişi okundu.

Çaykara’lı Şair Mehmet İnan tarafından Şehit Ahmet Çamur için kaleme alınan şiir Anma Töreninde okundu ve duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Trabzon Özel Harekat Polisleri Program boyunca Şehidimizin kabrinde tam techizatlı bir şekilde Şehidimiz için Saygı Nöbeti tuttu.Programın son bölümünde ise Trabzon Özel Harekat Polisleri tarafından Saygı Atışı gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere 15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkâri Şemdinli´de saat 17.30 sularında Şemdinli ilçe girişinde iş makinesiyle yolu kapatmak isteyen PKK´lılara müdahale eden özel harekât polislerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlenen saldırıda, Özel Harekât Komiseri Çaykara Soğanlı Mahallesinden 45 yaşındaki Ahmet Çamur (45) ağır yaralanmıştı, Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılan Çamur, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Şehit Ahmet Çamur, 16 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce kişinin katılımıyla Çaykara´da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

ŞEHİDİMİZİ ANIMSAYALIM

İlçemiz Soğanlı Mahallesinden olan Özel Harekat Polisi Şehit Başkomiserimiz Ahmet Çamur İlkokul ve Ortaokulu  Çaykara´da okuduktan sonra Çaykara İmam Hatip Lisesinde Lise Öğrenimine başladı.

Çaykara İmam-Hatip Lisesinde okuduktan sonra Trabzon İmam-Hatip Lisesinden 1990 yılında mezun olan şehit Çamur, uzun yıllar doğu bölgesinde özel harekat polisi olarak görev yaptıktan sonra son olarak Ankara´da görevliydi.

Eşi hakim olan şehit Ahmet Çamur üç kız çocuk babasıydı. Eşi Yargıtay´da hakim olan şehit Çamur 45 günlük bir görev için Şemdinli´ye geçici görevle gönderilmişti.

Şemdinli ilçesi girişindeki yolu ulaşıma kapatan teröristlere müdahale için olay yerine giden özel harekat ekibinde görevli komiser Ahmet Çamur´un da içinde bulunduğu güvenlik kuvvetlerine roketatarlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda hemşerimiz Ahmet Çamur ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Çamur burada hayatını kaybetti. Şehit Ahmet Çamur daha önce de iki kez girdiği çatışmada yaralanmış, emekliye sevk edilme isteğini ise olumsuz karşılamıştı.

15 Ağustos 2015 Tarihinde Şehitlik Mertebesine ulaşan Şehit Ahmet Çamur 16 Ağustos 2015 tarihinde Çaykara İlçemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan´ın da Teşrifleri ve Mahşeri bir kalabalığın katılımı ile son yolculuğuna uğurlanmış ve İlçemiz Soğanlı Mahallesinde bulunan Kabristanda göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanmıştı

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir