Çaykara'da Sessiz 23 Nisan

Çaykara

TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. Yıl Dönümü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 Salgın Hastalığı ve Pandemi süreci sebebi ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Genelge doğrultusunda Tüm Yurtta olduğu gibi Çaykara İlçesinde de öğrencilerin Bayram coşkusunu yaşayacakları törenler gerçekleştirilemedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından tüm evlere bayraklar dağıtıldı ve bu bayrakların 23 Nisan Günü Balkonlara asılması istendi.

Bayram ile ilgili ilk tören Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Çelenk sunma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürü Numan Tuncer ,Okul Yöneticileri ve öğretmenler katıldılar.Buradaki törende Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Çelenk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Şube Müdürü Numan Tuncer tarafından Atatürk büstüne sunuldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.Saygı duruşunun ardından ise İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk Sunma Töreninin hemen ardından ise Çaykara İlçe Emniyet Amirliği,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı,Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesi  ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçlar bayraklar ile süslenerek Çaykara şehir turu atıldı.Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk da özel aracı ile konvoya eşlik etti.

Şehir turu esnasında konvoy geçerken öğrenciler ve vatandaşlar evlerinin balkonlarından bayrak sallayarak öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldular.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Sessiz Nisan

İlginizi Çekebilir