Çaykara'da Tiyatro Etkinliğine Yoğun İlgi

Çaykara

Trabzon Oda Tiyatrosu Derneği oyuncuları tarafından sahneye konulan “Gerçeğe Uyanış” İsimli Tiyatro oyunu Çaykara İlçesinde 3 Ağustos 2022 Çarşamba akşamı sahneye konuldu.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi topljantı salonunda sahneye konulan tiyatro oyununa Çaykara Halkı yoğun bir ilgi gösterdi. Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş Aşkın Hava, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, öğretmenler, öğrenciler ve çok kalabalık bir oyuncu topluluğu tiyatro oyununuizlemek için Çaykara Halk Eğitim Merkezine koştular.

Gençleri yasaklı maddelerden uzak tutmak ve aileleri bu konuda bilinçlendirmek amacı ile hazırlanan tiyatro oyununda uyuşturucu bağımlısı olan bir gencin kendisine ve ailesine yaşatmış olduğu sıkıntılar ve bu gencin uyuşturucu illetinden nasıl kurtulduğu konu ediliyor.

TİYATRO SANATÇISI ELVAN-GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR

Tiyatro Oyununun ardından bir konuşma yapan “Gerçeğe Uyanış” tiyatro oyununun yazarı Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mahir Elvan Trabzon Oda Tiyatrosu oyuncuları olarak hazırlamış oldukları bu güzel oyun ile gençlerimize rehberlik yapmaya çalıştıklarını hem gençlerimizin uyuşturucu tuzağına düşmemeleri hem de ailelerinin bu konuda onlara destek olmaları konularında rehberlik yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

BAŞKAN TOK-EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Konuşmasına Trabzon Oda Tiyatrosu oyuncularını Çaykara İlçesinde misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara insanının ve öğrencilerin tiyatro oyununa göstermiş oldukları ilgi ve yoğun katılımdan dolayı duymuş olduğu memnuniyeti ifade etti.

Tiyatro oyununu çok beğendiğini,uyuşturucu madde bağımlılığı konularında gençlerimize ve ailelerine yol gösteren eğitici ve duygu dolu bir oyun izlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok,Tiyatro oyuncuları tarafından oyununun profesyonel bir şekilde anlamına uygun olarak sahneye konulduğunu sözlerine ekledi.

Gençlerimizi bekleyen en büyük tehlikenin Yasaklı Madde bağımlılığı olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Tiyatro oyununun gençleri ve ailelerini yasaklı maddelerden uzak tutmak amacı ile sahneye konulduğunu ve gençlerimizin bu oyundan almaları gereken dersleri fazlası ile aldıklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM GÜZEL-GENÇLERİMİZİ VE AİLELERİNİ BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

Gençlerimizi Uyuşturucu ve yasaklı madde bağımlılığından kurtarmanın günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,bu konuda hem gençlerimizin eğitilmesi hem de ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini bu konuda ailelerin bilinçsiz müdahaleleri sonucunda gençlerimizin daha fazla yasaklı madde bağımlılığının kucağına düşürüldükleri bu konuda hem gençlerin hem de ailelerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Trabzon Oda Tiyatrosu Derneği tarafından sahneye konulan “Gerçeğe Uyanış” Tiyatro oyununun bu anlamda son derece etkili  bir oyun olduğunu ve bu güzel oyunu Çaykara İlçesinin gençleri ile buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel,Tiyatro oyuncularının oyunlarını profesyonel bir şekilde sahneye koyduklarını,oyunun hem kendilerini hem de gençlerimizi çok etkilediğini,gençlerin tiyatro oyunundan almaları gereken mesajları fazlası ile aldıklarını bu anlamda bu güzel ve anlamlı oyunun gençlerimiz ile buluşmasını sağlayan başta Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Trabzon Oda Tiyatrosu Derneği oyuncu ve yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkesi gençlerimiz adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

GERÇEĞE UYANIŞ FİLMİNİ ANIMSAYALIM

"Gerçeğe Uyanış’’ adlı oyunun Açılış ve İlk sunumu, 01 Ağustos pazartesi günü, saat 20.00’da TDT-Trabzon Haluk Ongan sahnesinde gerçekleştirildi.Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mahir Elvan’ın yazdığı oyun; gençleri yasaklı madde kullanımından uzak tutmayı ve ailelerini tiyatro aracılığıyla bilinçlendirmeyi amaçlıyor. 

Ses kumandayı Murat Emre Çakmak, ışık tasarımcılığını Adem Öztürk, dekor tasarımcılığını Barış Çolak, Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçısı Serkan Yanar’ın da rejisini üstlendiği oyunda, şehrin sevilen ve aralarında profesyonel oyuncularında yer aldığı ana cast; Baba: Murat Aşar, Anne: Songül Natır, Hasan: Deha Beşyıldız, Zeynep: Simge Uzun, Mehmet: Cemre Can Aydın, Baronlar: Ahmet Parmak, Emir Boz ve Ümit Şahin gibi isimlerden oluşurken; oyunda rol alan, arka oyun ekibindeki  isimler ise; Asiye Bıyıklı, Mira Ertaş, Sude Naz Fidan, Kaan Boz, Nihat Çakır, Dilek Gevrek, Duygu Güner ve İrem Kutluyıl’dan oluşturuldu. 

Asistanlığını Duygu Güner, müziklerini Özdeğer Bilgen’in yaptığı, topluma iyi ve güzel bir şeyler katabilme düşüncesindeki tek perde, 70 dakika süren oyunun, önümüzdeki sahnelenme takvimi  ise şu şekilde; 

01 Ağustos pazartesi, saat: 20.00’da  Haluk Ongan Sahnesi (Ortahisar)
03 Ağustos çarşamba, saat: 19.00’da (Çaykara)
05 Ağustos cuma, saat:19.00’da Erol Günaydın-Kültür Merkezi (Akçabaat)
8 Ağustos pazartesi, saat:19.00’da (Arsin) 
09 Ağustos salı, saat: 19.00’da  (Sürmene) 
10 Ağustos çarşamba, saat:19.00’da (Maçka)
ve 12 Ağustos Cuma, saat: 19.00’da (Tonya)



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Tiyatro Etkinliğine Yoğun

İlginizi Çekebilir