Çaykara'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Çaykara

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış töreni gerçekleştirildi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK  tarafından öğrencileri Bilimsel araştırmaya sevk etmek ve geleceğin Bilim insanlarını yetiştirmek amacı ile gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı 23 Aralık 2021 Perşembe günü Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam BHatip Lisesi Salonunda gerçekleştirildi. gerçekleştirildi.

Açılış Törenine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Kaan Kurt,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara PTT Müdürü Sena Uzun,Çaykara Ziraat Bankası Müdürü Lokman Kızılhan,Çaykara Halk Bankası Müdürü Halil İbrahim Deberoğlu,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,AK Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman ile Kurum ve Daire Amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış töreninin ardından Kaymakam Muhammet Güzel ve Protokol üyeleri hazırlanan 15 Proje Stantını tek tek ziyaret ettiler.Projeleri hazırlayan öğrenciler tarafından Kaymakam Güzel ve protokol üyelerine projeler ve projelerin hazırlık aşamaları ile ilgili olarak bilgi verildi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile ilgili düşüncelerini ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel projeyi hazırlayan öğrencilere hazırladıkları proje ile ilgili teşekkür ederken geleceğin Bilim Adamlarının okullarımızda bu şekilde yetişeceğini,bu anlamda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projelerin çok değerli olduklarını ve bu projelere çok büyük bir önem verdiklerini, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan öğretmen ve yöneticilerimize öğrencilerimize vermiş oldukları bu emek ve destekten dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.

Bundan 40 sene önce Çaykara İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya, Çaykara İlçesinin eğitim alanında çok büyük bir aşama kaydettiğini kendi öğrencilik dönemi ile karşılaştırıldığında eğitim alanında Çaykara İlçesinde ve İmam Hatip Lisesinde gurur duyulacak çalışmaların olduğunu ifade etti.

TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri çok beğendiklerini ifade eden Başkan Vekili Seyfullah Kaya ,geleceğin Bilim Adamlarının bu sıralardan yetiştiğini emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

PROJELERİ TANIYALIM

Fen ve Matematik alanlarında hazırlanan 15 projenin yanı sıra Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu İlim adamları projesi ziyaretçiler ve protokol tarafından büyük ilgi gördü.

Ortaokul ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan 15 projenin isimleri şunlar;

1-Ters yüz sınıf            

2-Benim stilim matematiğim

3-Kaynama noktası

4-Üç Boyutlu şehirler

5-Bitkilerde üreme

6-Çaykara’lı İslam Alimleri

7-Bitkilerde hücreyi tanıyalım

8-Doğamızı tanıyalım

9-Misafirim ol projesi

10-Bitmeyen yansıma

11-Üretiyorum,oynuyorum

12-Oynarken kodla

13-Çamaşırlarımız ıslanmasın

14-Bitmeyen güneş

15-Elementleri öğreniyorum



İlginizi Çekebilir