Çaykara'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Davet

Çaykara

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış programı 23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14.00’da Şehit Ahmet Çamur AİHL Salonunda gerçekleştirilecek.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan “TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI” 23 Aralık 2021 Perşembe Günü saat 14.00’da İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilecek.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başından bu yana yoğun bir çalışma temposu ile hazırlanan 15 proje Çaykara insanının beğenisine sunulacak.

TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında Şehit Ahmet Çamur AİHL öğrencileri tarafından  15 projenin tanıtım çalışması görevli öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek.Bilim Fuarında Matematik ve Fen Bilimleri ağırlıklı olarak hazırlanan projelerin yanı sıra bir İlim ve İrfan yuvası olan Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İlim adamlarının ve Din alimlerinin tanıtımlarının gerçekleşeceği projelere de yer verilecek.

PROJELERİ TANIYALIM

Ortaokul ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan 15 projenin isimleri şunlar;

1-Ters yüz sınıf            

2-Benim stilim matematiğim

3-Kaynama noktası

4-Üç Boyutlu şehirler

5-Bitkilerde üreme

6-Çaykara’lı İslam Alimleri

7-Bitkilerde hücreyi tanıyalım

8-Doğamızı tanıyalım

9-Misafirim ol projesi

10-Bitmeyen yansıma

11-Üretiyorum,oynuyorum

12-Oynarken kodla

13-Çamaşırlarımız ıslanmasın

14-Bitmeyen güneş

15-Elementleri öğreniyorum

ÇAMURALİ-TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR

 Çaykara İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğretmen ve öğrenciler tarafından aylardır büyük bir emek verilerek hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış programına tüm vatandaşlarımızın davetli olduklarını ifade etti.

23 Aralık 2021 Perşembe Günü saat 14.00’da gerçekleşecek olan Bilim Fuarı Açılış programında öğrencilerimizin emeklerini üretkenliklerini ve hayal dünyalarını yetişkinleri ile paylaşacaklarını ifade eden Müdür Çamurali Öğrencilerin bu heyecanlı günlerinde tüm vatandaşlarımızı yanlarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 23-24 Aralık 2021 Perşembe ve Cuma günleri gün boyunca açık kalacak ve vatandaşlar gün boylunca bu fuarı ziyaret edebilecekler.

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARINI TANIYALIM

TÜBİTAK Bilim Fuarları Nedir?
Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkarak 4006 Bilim Fuarları programı açılmıştır. Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerin üzerindeki baskı kaldırılarak "her fikir değerlidir." ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılacak olan her türlü proje bu fuar kapsamında değerlendirilebilecektir.
Proje kapsamında Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkanı sağlamak bu programın ana amaçlarındandır. Aynı zamanda okullarda hiçbir masraf yapılmadan, sadece okulun imkanları (sıra, masa, koridor, bahçe, vs.) kullanılarak bir bilim fuarı gerçekleştirilebileceği fikrini hayata geçirmek istenmektedir.
Proje kapsamında sonuç olarak, her öğrencinin "bilime iz bırakabilmesini" sağlayacağını düşünülen  bu program, öğretmenlerin süreci anlaması ve öğrencilere doğru bir şekilde aktarması amacı  ile gerçekleşecektir.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' TÜBİTAK Bilim Fuarına Davet

İlginizi Çekebilir