Çaykara'da Vatandaşlar Tarafından Kan Bağışı Yapıldı

Çaykara

Çaykara İlçesi tarafından gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası kapsamında 17-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Çaykara Merkez,Karaçam ve Uzungöl’de de Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Çaykara İlçesi tarafından gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası kapsamında 17-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Çaykara Merkez,Karaçam ve uzungöl’de  de Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katılım ve  katkıları ile organize edilen ve Çaykara İlçesinde bulunan tüm Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen kampanya kapsamında 17 Kasım 2020 tarihinde Çaykara İlçesinde, 18  Kasım tarihinde Karaçam Mahallesinde ve 20 Kasım 2020 tarihinde ise Uzungöl’de olmak üzere toplam 3 ayrı merkezde kan alımı gerçekleştirdi.

Kampanya Kapsamında;

Üç merkezde de  gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve iki ayda bir gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor. Çaykara İlçe merkezinde kurulan platformda, gönüllü personel ve vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan 54 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kampanya kapsamında Karaçam Mahallesinden 43 Ünite kan bağışı gerçekleştirildi.

Karadeniz Turizminin Merkezlerinden Uzungöl’de ise Kızılay’a 56 Ünite Kan bağışı gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için kurulan Kızılay standını ziyaret etti ve kan bağışında bulundular. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Belediye Başkanı Hanefi Tok

“Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Çaykara ilçesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.

2020 YILINDA TOPLAMDA 627  ÜNİTE KAN

Çaykara genelinde gerçekleştirilen son kampanya ile birlikte 2020yılı içinde Çaykara İlçesinden Kızılay a toplam 627 Ünite kan bağışı gerçekleştirilmiş oldu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇOK İYİ BİR SAYI

Kızılay yetkilileri Çaykara İlçesinde 3 günde topolanan toplam 153 ünite kanın Pandemi dönemi için çok iyi bir sayı olduğunu ifade ettiler

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit 19) salgın hastalığı ve pandemi sürecinde insanların kan bağışında bulunmaktan çekindiklerini ifade eden Kızılay Yetkilileri Çaykara İlçesinde toplanan bu kanın diğer ilçöelere de örnek olması gerektiğini ifade ettiler.

KAYMAKAM ÇELİKKOL-ÇAYKARA İLÇESİ HER ALANDA ÖRNEK BİR İLÇEDİR

Çaykara İlçesinin her yönü ile Örnek ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol Çaykara insanının çalışkan ve üretken yapısı ile her alanda farkını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Corona Virüs Salgını sebebi ile Hem Ülke olarak hem de İnsanlık alemi olarak çok çetin ve zor bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Kaymakam Çelikkol  Pandemi sürecinde Ülkemizde kan stoklarının çok azaldığını Normalleşme sürecinde ise Çaykara insanının farkını ortaya koyarak İlçe Merkezinde Kızılay’a  bir günde 54 ünite,Karaçam Mahallesinde 43 ve Uzungöl Mahallesinde ise 56 olmak üzere toplam 153 ünite kanın üç günde toplandığını, 2020 yılı içinde toplamda ise 627 Ünite kan bağışlayarak örnek bir sorumluluk  davranışı gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kampanya ile ilgili olarak emek ve gayretlerinden dolayı başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticisi,öğretmen ve Din Görevlisi çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Çelikkol ayrıca bir haftadır yoğun bir şekilde çalışan herkese teşekkür etti

KAN BAĞIŞI BİR ÇOK HASTALIĞI GİDERİYOR

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.



İlginizi Çekebilir