Çaykara'da Vefa Destek Grubundan Yoğun Mesai

Çaykara

Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu gece gündüz mesai kavramı tanımadan bütün mahallelerde bulunan vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor.

Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu gece gündüz mesai kavramı tanımadan bütün mahallelerde bulunan vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor.

9 Mayıs 2020 Tarihinde İlçemizdeki Ortaokul ve Liselerimizde okuyan 8 ve 12. Sınıflara yönelik gerçekleştirilecek olan İlçe Geneli ortak deneme sınavı ve 9-10 Mayıs tarihlerinde Ülke genelinde uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı sebebi ile Vefa Destek Grubu 8 Mayıs 2020 tarihinde başladığı

çalışmayı 9 Mayıs 2020 Cumartesi sabaha karşı 02.00’de tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer, Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik,Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali ve Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı ile Öğretmenler Olcay Andaç ve Mücahit Yeşilçiçek gece yarılarına kadar Çaykara İlçesinde Mahalleleri tek tek dolaşarak vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin gönüllerine dokundular.

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine ikram edilmek üzere dağıtılan hediye paketleri içinde yer alan yaş pastaların bozulmadan öğrencilere ulaştırılması ve maaş bekleyen vatandaşlarımıza  bir an önce ulaşmak için yoğun bir enerji harcayan vefa destek grubu 8 Mayıs 2020 Cuma günü başladığı yoğun çalışma temposunu 9 Mayıs Cumartesi gece yarısı 02.00’da tamamlayabildi.

Vefa Destek Grubunun bir günde gerçekleştirdiği çalışmalar.

1-Banka ya da PTT’den alınan yaklaşık 30 adet maaşın 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaştırılması

2-Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu tarafından hazırlanan ve Çaykara Belediyesi tarafından desteklenen 35 adet yardım kolilerinin vatandaşlarımıza ulaştırılması

3-8 ve 12. Sınıf Öğrencileri için Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından 300 öğrenciye dağıtılmak üzere gönderilen hediye paketlerinin öğrencilere ulaştırılması

Gündüz saatlerinde Çaykara İlçesinin yakın mahallelerini dolaşarak ellerindeki listeye göre dağıtımlarını gerçekleştiren Vefa Destek Grubu öğleden sonra ise Karaçam, Seyrantepe, Köknar,Köknar Başyurt gibi ulaşılması çok çetin yerlere ulaşarak vatandaşların gönüllerine dokunmayı başardı.

İftar yemeğini Uzungöl Ortaokulunda açan Vefa Destek Grubu İftardan sonra ise Uzungöl ve Mahalleleri, Taşkıran ve Mahalleleri, Elmalı, Köseli ve Demirli Mahallelerinde bulunan öğrenci ve vatandaşlarımıza ulaşarak yardımlarını dağıttı.

İLGİNÇ ANILAR

Dağıtım esnasında ilginç anılar da yaşandı. Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu ekibimiz Alçakköprü Mahallesinde 65 yaş üstü Emekli İmam İsmet Karatay’ın kapısını gece 00.30’da çaldı. Bu saatte ekibi karşısında gören Emekli İmam İsmet Karatay’ın gözleri doldu ve ekibimize teşekkür etti.

Yine Uzungöl Kastel Mahallesinde Mustafa Karaca’nın kapısını gece 00.00’da çaldı ekibimiz. Çocuklar bu işin sabahı yok muydu neden bu saatte geldiniz dedi Mustafa Amca. Ekibimiz hafta sonunda Sokağa çıkma yasağı olduğunu ve bir an önce vatandaşlarımıza ulaşmak istediklerini iletti o da teşekkür ederek uğurladı Vefa Destek Grubunu

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Sokağa Çıkma Yasağı sebebi ile evlerinde dinlenen ve bu süreçte Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından hiçbir  şekilde unutulmayan öğrenciler de sosyal paylaşım sitelerinden Kaymakam Çiğdem ve Başkan Tok’a teşekkür ettiler.

İşte o teşekkürlerden sadece bir tanesi. Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencilerinden Fatih Tuncer’in Mesajı:

“Sayın Kaymakamımız Salih Çiğdem’e, Belediye Başkanımız Hanefi Tok’a ve değerli öğretmenlerimize bu zorlu süreçte yanımızda oldukları ve bu hediyeleri gönderdikleri için teşekkür ediyoruz.”

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Destek Grubundan Yoğun Mesai

İlginizi Çekebilir