Çaykara'da Veli Akademisi Buluşmasına Yoğun İlgi

Çaykara

Veli Akademisi Buluşma Programı 27 Ekim 2022 Perşembe Günü Çaykara Halk eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

VALİ USTAOĞLU VE İL MÜDÜRÜ FETTAHOĞLU DA KATILDI

27 Ekim Çarşamba günü 11.00.-.13.00 saatleri arasında Mehmet Akkaya İmam Hatip Lisesi Hayri Kandemir Çok Amaçlı Salonunda öğrenci velilerine yönelik psikolojik danışman ve rehber öğretmenler tarafından çevrim içi yapılan  seminere Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü H.Burak Fettahoğlu  da eş zamanlı olarak katıldılar.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu tarafından başlatılan Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesinin ardından “Veli Akademisi” programına da veliler oldukça yoğun ilgi gösteriyor.

Trabzon İli Veli Akademisi Buluşma toplantısı bu ay “Sosyal ve Duyuşsal Becerilerin Geliştirilmesi” konu başlığı ile gerçekleştirildi.

Trabzon İl Merkezi ile 18 İlçede eşzamanlı ve paylaşımlı olarak aynı anda gerçekleştirilen program 27 Ekim 2022 Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirildi.

Veli Akademisi Çaykara Buluşması Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Velilerin yoğun bir katılım gösterdikleri Veli Akademisi buluşma etkinliğine Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel  Somuncu, Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur,Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip,Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali ile veliler katıldılar.

Veli Akademisi Çaykara Buluşması Zeki Bilge Ortaokulu Rehber Öğretmeni  Semra Gül Türk tarafından yönetildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Programın açılış konuşması Trabzıon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu tarafından gerçekleştirildi.

İL MÜDÜRÜ FETTAHOĞLU AİLE EN AZ OKUL KADAR ÖNEMLİDİR

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı.

Okul akademik anlamda üzerine düşen tüm görevleri kusursuzca yerine getirse bile, çocuğun başarısı için bu yeterli değildir. Öğrenci davranışlarında ve disiplin konusunda ailelerin etkisi en az okul kadar önemlidir. Çocuğu daha iyi tanımak, onun isteklerini keşfetmede aileyi bir adım öne çıkarır. Okul ile çocuk arasında köprü görevi gören aile, hem okulun akademik kadrosundan destek alarak hem de çocuğa destek olarak başarılı bir geleceğe adım atmasına yardımcı olur.

VELİ İLE İLETİŞİM SINAV KAYGISINI AZALTIYOR

Sınavlara hazırlık sürecinde hem öğrenciler hem anne babalar çok yoğun bir kaygısı yaşadığına dikkat çeken Müdür Fettahoğlu, “Bu durumla başa çıkamayan aile bireyleri arasında çatışmalar başlar ve iletişimin çok önemli olduğu bu dönemde ciddi sorunlar baş gösterir. Bu dönemde okulun rehberlik öğretmeleriyle aile arasında kurulacak iletişim, kaygıyı atlatmada ve çocuğun sınav başarısında önemli rol oynar. Ayrıca okulda yapılanlarla ilgili sürekli iletişimde olunması çocuğun geleceğine olan ilgisini net bir şekilde göstermesini sağlar ve onun ilerlemesi konusunda doğru ve sürekli bilgiye ulaşmasını kolaylaştırır.” şeklinde konuştu.

VALİ USTAOĞLU TRABZON BİR EĞİTİM VE MEDENİYET KENTİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Veli Akademisi Buluşmasında Trabzon’lu veliler ile buluştu.Konuşmasında velilerin daha önce Okursuz Kütüphane Kalmasın etkinliğine yoğun bir ilgi gösterdiklerini ve Trabzon’lu velilerin “Veli Akademisi” programına da yoğun ilgi gösterdiklerinin programa katılımın yoğunluğundan anlaşıldığını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu konuşmasına bu durumdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

Vali Ustaoğlu’nun konuşmalarından satır başları:

Trabzon her zaman ilkleri başaran bir şehirdir.Eğitim anlamında da geçmiş senelerdeki emek ve gayretlerin günümüzde de fazlası ile devam ettiğini görmek bizleri fazlası ile mutlu ediyor.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesi ile tüm Türkiye’ye Eğitim anlamında örnek olmuştu.Şimdi ise Veli Akademisi anlamında bir kere daha örnek olmaya devam ediyor.

Trabzon İli Akademik Başarı anlamında örnek ve farklı bir şehir.Öğrencilerimiz Merkezi Sistem sınavlarında hem Lise hem de Üniversitge sınavlarında almış oldukları yüksek puanlar ve kazandıkları önemli bölümler ile Trabzon İlinin ne kadar Eğitime önem veren bir şehir olduğunu her zaman ortaya koymuştur.

Çocuklarımız Akademik başarının yanı sıra geleceğin birer Bilim Adamı olarak da hazırlamış oldukları örnek projeler ile herkesin takdirini kazanmışlardır.TEKNOFEST yarışmalarında Karadeniz ve Ülke genelinde elde edilen başarılar bunun en güzel örneğidir.

Başarıya giden yolda üç unsur çok önemlidir.İnanmak,hayal kurmak ve çalışmak.Trabzon Eğitiminde bu üç kavram fazlası ile mevcut.

Eğitim öğretimde en önemli paydaş velilerdir.Eğitimde veli desteği olmadan başarıya ulaşmak mümkün değildir.Veli kavramında da en önemli paydaş tabi ki annelerdir.Bu günkü toplantıda annelerin fazla olması beni fazlası ile mutlu ediyor.Anne en büyük öğretmendir.Anne çocuğun hayatını değiştiren insandır.Anne çocuğun hayatına dokunan en önemli varlıktır.Anneler sihirli dokunuşları ile çocuklarımızın hayatlarını değiştirirler.

İki gün sonra Cumhuriyet Bayramımızın 99. Yıl Dönümünü kutlamanın hazırlıklarını yapıyoruz.Bundan 100 sene önce Anadolu Kadınının fedakarlıklarını,cephede vermiş olduğu kahramanca mücadeleyi tarihimizin altın sayfalarına not ettik.O kahraman Anadolu kadını bundan 100 sene sonra bu defa çocuklarına vermiş olduğu mükemmel eğitim ile tarihe ışık tutmaya ve ecdadının peşinden emin adımlar ile yürümeye devam edecektir.

REHBER ÖĞRETMEN TÜRK’TEN VELİLERE EĞİTİM ÇALIŞTAYI

Trabzon İlinde Online olarak 18 İlçede eş zamanlı bir şekilde çevrimiçi gerçekleştirilen Eğitim çalılştayının ardından İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulu Rehber Öğretmeni Semra Gül Türk tarafından veliölere bu ayın konusu seçİlen   “Sosyal ve Duyuşsal Becerilerin Geliştirilmesi”  ile ilgili Eğitim Çalıştayı gerçekleştirildi.

OKURSUZ KÜTÜPHANE KALMASIN

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Okursuz Kütüphane Kalmasın"  ve “ Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yerinin vazgeçilmez olduğu bir kez daha ortaya koyulmuştur. Okullarımızda kitap okuma alışkanlığı kazandırma seferberliği düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, kitap okuma alışkanlığını benimsemiş kültürlü bireylerden oluşan toplum yapısı oluşturmak amaçlanmaktadır.

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kitap okuma etkinlikleri veya okullarımızın uygulayacağı kendi etkinlikleri ile kitap okuma sevgisi öğrencilerimize aşılanarak kütüphanelerin okulların ilgi merkezi olmaları sağlanacaktır. Okumanın bir özgürlük olduğu ve okumayan insanların bilgi sahibi olamayacağı için okuyan insanlar kadar özgür olamayacağı etkinlik uygulamaları ile kavratılmış olacaktır. Bir taraftan öğrencilere kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırılırken, diğer yandan okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları başlatılıp geliştirilecektir.

Okul Kütüphanelerinin okuma alışkanlıklarının kazanıldığı başlangıç yeri olması, okuma alışkanlığı olanlar için bu alışkanlıkların geliştirildiği bir merkez olmasını sağlamak hedeflenmektedir. Proje etkinlikleri ile kütüphaneler daha işlevsel hale getirilecek, kütüphanelerin içerikleri zenginleşecek ve okuma kültürünün yaygınlaştırıldığı birer yaşam alanı olması hedeflenmektedir.

TRABZON VELİ AKADEMİSİ PROGRAMI NEDİR?

Trabzon Veli Akademisi programı , velilerin çocukların eğitim öğretim süreçleri çocuk gelişimi ve psikolojisi gibi eğitim öğretime olumlu katkı yapabilecek konularda bilgi düzeyini artırmaya yönelik eğitim ve seminer benzeri etkinlikler yapmak için kurulmuştur.

Proje kapsamında velilere yönelik olarak eğitim seminer konferans çalışmaları gerçekleştiriliyor. Eğitimleri; akademisyen, yazar, eğitmen, uzman, sporcu, sanatçı, başarılı iş insanları ya da bürokratlar gibi toplumda saygı gören kişiler öğretmenler ya da rehber öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Tüm eğitimler için gerekli durumlarda çeşitli üniversite vakıf dernek ya da benzeri eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları gibi ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılıyor.



İlginizi Çekebilir