Çaykara'da Yabani Hayvan İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Çaykara

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından Çaykara İlçesinin çeşitli mahallelerinde yabani hayvanlar için Doğaya Yem Bırakma etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından Çaykara İlçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakma etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamlığının  koordinesinde doğa koşullarının en çetin olduğu  İlçemiz Demirkapı Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Muhammet Güzel, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, ekipleri katıldılar.

Etkinklik kapsamında Yabani hayvanlar için çok sayıda. yemin doğaya bırakıldığını ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,, "Bütün hayvanları önemsiyoruz. Bu kapsamda doğaya, vatandaşlara da güzel örnek olabilmek için yem bıraktık." dedi.

Kaymakam Muhammet Güzel,, “Karla mücadelede devlet olarak Jandarma, Polisimiz, AFAD'ımız, Kızılay'ımız hazır ve nazırlar. Kamu hizmetlerini yürütürken yaban hayatını da unutmadık. Çünkü biz onlarla da beraber yaşıyoruz. Yaban hayvanları da bizim için çok önemli. Bugün de onlar için buğday, arpa ve diğer besinleri doğaya bırakıyoruz. Buradaki amacımız bir bilinç, duyarlılık oluşturmak. Bizim devletimiz, milletimiz merhametli, hayvanları da unutmuyoruz. Çaykara’lı hemşehrilerimizden de yaban hayatını unutmamalarını, hayvanları bu soğuk kış gününde yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Yaban hayatındaki hayvanlarımız, bizim dostlarımız, canlarımız. Onları yalnız bırakmıyoruz. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Demirkapı Mahallesinin yanı sıra Çaykara İlçesinin bir çok Mahallesinin ucra yerlerine yabani hayvanlar için yem bırakma etkinliği gerçekleştirildi.



İlginizi Çekebilir