Çaykara'da Yayalar Kırmızı Çizgimizdir Etkinliği

Çaykara

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan “Trafik Önceliği” hareketi, Çaykara’da da 30 Mart 2021 Salı Günü 12.00’de Taşkıran Mahallesinde gerçekleştirildi

Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla  Taşkıran Mahallesinde Önce Yaya Projesi Kapsamında “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Bşçvş. Recai İnan,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Emniyet Amirliği personeli katıldı.

Çaykara Hüseyin Vehbi Fettahoğlu ve Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Yönetici ve öğretmenleri tarafından etkinliğe Destek verildi.

Program çerçevesinde Kaymakam Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Bşçvş Recai İnan tarafından Yaya Geçidi boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Yoldan geçen sürücülere Kaymakam Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi Tok ,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Bşçvş Recai İnan tarafından “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” projesi anımsatıldı,dikkatli olmaları istendi ve tanıtıcı broşür verildi.

ÇAYKARA’DA YAYA YOLU SEFERBERLİĞİ ATEŞİ

Gerçekleştirilen “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği ile bütün Çaykara İlçesine  yayılacak yaya yolu seferberliğinin ateşinin yakılacağını vurgulayan Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, “2021 yılı süresince yürütülecek faaliyetlerin etkisini arttırmak yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin dikkatlerini üst düzeye çıkarmak yaya yollarında yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla 30 Mart 2021 tarihinde başlatılan “YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR” çalışmasını tüm öğretmen öğrenci ve ailelerimizin sahiplenerek takipçisi olacağım. İnsan en değerli varlık. Onun bir anlık dikkatsizliğe kurban gitmemesi adına üzerimize ne düşerse yapacağız” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

30 MART’TA KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından peş peşe "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımları yapılarak trafik önceliğine dikkat çekildi. Bunun üzerine Türkiye genelinde ise İçişleri Bakanlığınca trafik önceliği için harekete geçildi.  

ETKİNLİK 2019 YILINDA BAŞLAMIŞTI

İçişleri Bakanlığı tarafından Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın sloganı ile 2019 Yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmişti.      Trafikte Yaya önceliği Kampanyası” hayata geçirilerek 6 Şubat 2019 tarihinde “Devletin Tüm Unsurları ile Farkındalık Eyleminde olduğunu göstermek” amacı ile Ülke Genelinde eş zamanlı etkinlikler gerçekleştirilmişti.

2 Ekim 2019 tarihinde Ülke genelinde “Hepimiz yaya geçitlerindeyiz” sloganı ile “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz Kampanyası kapsamında Ülke Genelinde farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmişti.

2021 Yılı etkinlikleri kapsamında ise yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer zemin işaretleri ile bir kez daha uyarılarak dikkatlerini üst seviyeye çıkarmak,bu alanda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacı ile 30 Mart 2021 Salı günü saat 12.00-15.00 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak Devletin Tüm Unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacı ile etkinlikler gerçekleştiriliyor.



İlginizi Çekebilir