Çaykara'da Yaylalara Yılın İkinci Karı Yağdı

Çaykara

Karadeniz Bölgesinde son günlerde devam eden soğuk ve yağışlı hava Çaykara Yaylalarında ikinci defa kar yağışını beraberinde getirdi.

30 Eylül 2021 Perşembe günü öğleden sonra Çaykara yaylalarının bir bölümü yılın ilk karı ile tanıştı.İlçemizin önemli Turizm Merkezlerinden Demirkapı Mahallesi Balıklı Göl ve Aygır Gölü,Multat Yaylası,Şekersu Yaylası,Veli Yaylası,Tabanoz Yaylası,Büyük Yayla gibi yerleşim yerleri senenin ikinci  karı ile tanıştı.

Öte yandan yılın ikinci kar yağışı ile birlikte yaylalar bembeyaz örtüleri ile farklı bir görüntü ile insanları kendilerine hayran bıraktı.Sonbaharda açan vargit çiçeklerinin ardından yağan yılın ikinci karı ortaya mor ile beyazın muhteşem buluşmasını sergileyerek renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Yılın ikinci kar yağışı ile birlikte Çaykara İlçesinde ulaşıma kapalı yayla yolu bulunmuyor.Tüm yayla yolları açık.Öte yandan her sene yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği Demirkapı Mahallesi,Balıklı Göl ve Aygır Gölü yağan senenin ilk karı ile birlikte bir yandan yemyeşil doğası,bir yandan bembeyaz olmuş dağ etekleri ile renkli ve farklı bir görüntü oluşturarak sonbahar mevsimindeki ziyaretçilerini beklemeye başladı.

1 VE 2. KARDAN KORKMA, ÜÇÜNCÜ KARDA DAĞLARI TERK ET

Yaylalara sezonun ilk karının yağması ile birlikte eski insanlarımızın güzel bir sözü de geldi aklımıza.Der ki erksi insanlarımız;

“Yaylalarda birinci ve ikinci kardan korkma.Üçüncü karda dağları terk et.”

Bunun anlamı şudur.Her sene Eylül aylarının son bölümünde tıpkı bu sene olduğu gibi yılın ilk karı dağlara düşer.Yaylacılar paniğe kapılır bu dönemde.Dağlar kar ile kaplanacak.Dağlarda mahsur kalacağız endişesine kapılırlar.Ve Köylere göç ederler.Oysa bir gün sonra pırıl pırıl bir güneş açar ve o yağan kar 3 saatte ortadan kalkar.

Sonrasında yaylaların en güzel mevsimi başlar.Havaların en güzel geçtiği mevsim,yaylacıların yaz boyunca arayıp ta bulamadıkları güneşli havalar başlar yaylalarda.Ekim ayı boyunca yaylalarda havaların en güzel olduğu günler yaşanır.Yılın ilk karı ile köylere kaçan yaylacılar yaylaların bu güzelliklerini yaşayamazlar tabi ki.

Sonrasında Ekim Ayının başlarında yılın ikinci karı,Kasım ayının başında ise yılın üçüncü karı yağar.Herkes köylere döner ve yaylalar yaklaşık 5 ay boyunca kar ile baş başa kendi kaderine terk edilir.



İlginizi Çekebilir