Çaykara'da Yaylalarda Mayıs'ta Kar Sürprizi

Çaykara

2021 Yılı Yayla sezonunun yaşanmaya başladığı bu günlerde 9 Mayıs 2021 Pazar sabahı Yaylacılar kar sürprizi ile karşılaştı.

Tüm Ülkemizde olduğu gibi Çaykara İlçesinde de mevsimler farklı özellikleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.Bir gün çok sıcak olan hava bir gün sonra inanılmaz derecede soğuk olabiliyor.

8 Mayıs 2021 Cumartesi günü Çaykara İlçesindeki yaylalarda yaklaşık 23-24 derece hava sıcaklığı ile pırıl pırıl bir ilkbahar günü yaşandı.9 Mayıs Pazar gecesi ise yağmaya başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı ve sıcaklık -5 dereceye kadar düştü.

Yaylalarda ikamet eden yaylacılar 9 Mayıs Pazar sabahı uyandıklarında ise tatlı bir sürpriz ile karşılaştılar.Çünkü her tarafta kar vardı.Kar yağışı Pazar günü gün boyu devam etti.

İlçemize bağlı Mağalagamboz yaylasında 10 cm,Görnek Yaylası ve Sultanmurat Yaylalarında 15 cm,Kurtdağı(Ligoraş) 12-13 cm,Şekersu ve Karester yaylalarında ise 20-25 cm arasında kar yağdı.

Kar yağışı yolları ve ulaşımı etkilemedi.Çaykara Belediyesi İş Makineleri yolları anında ulaşıma açarak vatandaşların hizmetine açtı

10 Mayıs 2021 Pazartesi sabahı ise açan pırıl pırıl bir güneş ile yayladaki karlar erimeye başladı ve yaylacılar yaylaların keyfini sürmeye devam ediyor.

BAYRAM BOYUNCA 10 GÜN HAVA AÇIK

Öte yandan Çaykara İlçesi Bayrama güneşli bir hava ile giriyor.10 Mayıs itibarı ile hava sıcaklığının 12 derece olduğu Çaykara İlçesinde Salı günü hava sıcaklığı 16 dereceye yükseliyor ve hava güneşli.

Ramazan ayının son günü 24 derece olan hava sıcaklığı Ramazan Bayramının ilk günü ise 31  dereceye yükseliyor.Bayram boyunca Çaykara İlçesinde hava güneşli olacak



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Yaylalarda Mayıs' Sürprizi

İlginizi Çekebilir