Çaykara'da YKS Öncesi Son Provalar Yapılıyor

Çaykara

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) için Çaykara İlçesinde Sınav öncesinde son çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerini senelerdir büyük bir özveri ve fedakarlık ile Yüksek Öğretim Sınavlarına hazırlayan Çaykara İlçesi daha önceki senelerde elde etmiş olduğu başarıyı 2021 YKS sınavında bir kere daha tekrar etmek istiyor.

2021 Yılında ilk defa YKS sınavına katılacak olan 12. Sınıf  öğrencileri yaklaşık 1 senedir 2020 YKS sınavının hemen ardından başlamış oldukları yoğun çalışma temposunda artık emeklerinin karşılığını alacakları YKS sınavını sabırsızlıkla beklemeye başladılar.

Çaykara İlçesinde bulunan Liselerde okuyan 12. Sınıf öğrencilerinin DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) yoğun bir tempo içerisinde devam ediyor.Tüm okullarda  salgın hastalık ile ilgili tüm önlemler alınmış durumda ve öğrenciler pandemi kurallarına uygun olarak sınavlara güven içinde hazırlanmaya devam ediliyor.

Çaykara Belediyesine ait Kız Öğrenci yurdu ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Akın Yerekaban erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler için Eğitimciler çok büyük bir özveri gösteriyorlar.Öğrenciler yurtlarda pandemi kurallarına uygun olarak konaklıyorlar.Yemeklerini yine pandemi kurallarına uygun olarak yiyorlar.

Ayrıca öğrencilerin okula gidiş ve dönüşleri pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilirken okul içinde ve dershanelerde öğrencilerin oturma düzenleri yine pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Pandemi süreci ve salgın hastalık tehlikesi sebebi ile okullarda öğrenci sağlığı açısından ziyaretçi girişine kesinlikle izin verilmiyor

Okullarda Branş öğretmenleri harıl harıl öğrencileri sınavlara hazırlıyor.Her gün öğrencilere yüzlerce test çözdürülüyor ve öğrencilerin sınavlara eksiksin hazırlanmaları sağlanıyor.Ayrıca Branş Öğretmenleri öğrencileri ile birebir bireysel çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerin eksik son konuların ı tamamlamaya çalışıyorlar

Bu süreçte okullardaki Rehber öğretmenler de öğrencilerin psikolojik olarak en mükemmel şekilde YKS sınavlarına hazırlanabilmesi için sürekli olarak öğrencilere moral motivasyonu yüklemeye çalışıyorlar

Öğrenciler ise son viraja girilen bu dönemde artık hedefe kilitlenmiş durumda.Geçtiğimiz senelerde abilerinin,ablalarının almış oldukları yüksek puanlar ve kazanmış oldukları yüksek bölümler öğrencilerimiz için en önemli motivasyon kaynağı.Onlar başardı biz daha iyisini başaracağız diyen öğrenciler dur durak bilmeden 26-27 Haziran 2021’e hazırlanıyorlar.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Şube Müdürü Numan Tuncer her fırsatta öğretmen ve öğrencilerin yanında yer alarak hem çalışmaları yakından takip ediyorlar,hem de öğretmen ve öğrencilere sınav motivasyonu aşılayarak sınavlara en mükemmel bir şekilde hazırlanmalarını sağlamaya çalışıyorlar.

ÇAMURALİ-OKUMAK İSTİYORUM DİYEN HERKES OKUYACAK

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 2021 YKS Sınav Hazırlığı ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu.İşte o açıklama.

2020 DYK yaz dönemi ile  Yarekaban Erkek Öğrenci Yurdu ve Çaykara Belediyesi Kız öğrenci Yurdumuzda pandemi programı çerçevesinde istekli olan  12.Sınıfta okuyan her öğrenci ile YKS çalışmalarında son dönemimizi seri denemelerle değerlendiriyoruz.Yurtlarımızdaki bu zor süreçte yoktan var eden varlığından haberdar eden Yüce Allaha şükürler olsun. Her daim yanımızda olan yöneticilerimize, hayırseverlerimize ,öğretmenlerimize, çalışanlarımıza ,öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Solaklı Vadisinden Karaçama,Solaklı Vadisinden Haldizene ve bölgemizin tamamında özellikle pandemi dönemi dahil benim imkanım yoktu çocuğumu okutamadım,benim imkanım yoktu okuyamadım bir Allahın kulu diyemez.Eğitim adına büyükşehirlerde ne varsa bölgemizde daha fazlası var.Elbette var olan imkanların oluşmasında devletimizin ve hayırseverlerimizin bütün imkanlarını öğrencilerimizden esirgememesi  var....



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Öncesi Provalar Yapılıyor

İlginizi Çekebilir