Çaykara´dan Gelişim Ligine 9 Sporcu

Çaykara´dan Gelişim Ligine 9 Sporcu

Çaykara İlçesinden Trabzon Gelişim Ligi Futbol Takımına 9 sporcu seçildi.

Çaykara İlçesinden Trabzon Gelişim Ligi Futbol Takımına 9 sporcu seçildi.Sporcularımız Sakarya İlinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri için 03 Nisan 2019 Çarşamba Günü Akşam saatlerinde Çaykara İlçemizden ayrıldılar.

Aynı Gün Trabzon İlinden müsabakaların oynanacağı Sakarya İlimize hareket eden öğrencilerimiz ilk müsabakalarına 4 Nisan Perşembe Günü Sakarya´da çıkacaklar. Gençlerimizi Çaykara Hükümet Konağı önünden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt ile Daire Amirleri ve öğretmenler uğurladılar.

TURNUVADA ÇAYKARA FARKI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlerimizin Spora kazandırılması amacı ile gerçekleştirilen proje kapsamında tamamen lisanssız sporcuların keşfedilmesi ve yetenekleri ortaya çıkarılarak bu sporcularımızın aktif spora kazandırılması hedefleniyor.

Gençlerimiz Proje kapsamında Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Yusuf Kurt tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında aylardır bu turnuvaya hazırlanıyorlar.

Çaykara İlçemize Gençlerimiz için özel Hoca getirten Gençlik ve Spor Müdürümüz Yusuf Kurt aylardır büyük bir fedakarlık içerisinde gençlerimizin boş zamanlarında Hocaları nezaretinde bu turnuvaya hazırlanmalarını sağlıyor.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seçmeler sonrasında ise Çaykara İlçemizden 9 Sporcu başarılı bulunarak Trabzon Takımımıza seçilmeye hak kazanmış oldular.

GENÇLER GELİŞİM LİGİNİ TANIYALIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İşbirliğinde yürütülen ?Futbol Altyapı Gelişim Projesi? kapsamında Kurulan Kulüpler arasında  düzenlenecek olan Deplasmanlı Elit Altyapı Ligi 4 Nisan 2019 tarihinde başlıyor.Kulüplerden bağımsız olarak Lisanssız yetenekleri keşfedip  Elit Altyapı Liginde buluşturmayı hedef alan Proje Kapsamında Adana,Diyarbakır,Kayseri,Malatya,Ankara, Sakarya,Samsun,Trabzon,Antalya,Bursa,İstanbul ve İzmir´de  oluşturulan takımlar 3 ayrı Grup halinde ilk maçlarına çıkacaklar.

2006-2007 ve 2008 Doğumlu Öğrencilerimizden oluşan takımlarımızda yer alan gençlerimizin sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda eğitimleri,kişisel ve sosyal gelişimlerine de çok büyük önem verilen proje kapsamında  ilk etapta 12 olan İL sayısı önümüzdeki yıllarda Proje Kapsamı daha da genişletilerek  Tüm Ülkeye yayılacak.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Antrenörler Hasan Şahin ve Sinan Emir önderliğinde oluşturulan takımımız dahil olduğu B Grubunda ilk maçında bu gün Ankara Takımı ile karşı karşıya gelecek.

EFENDİOĞLU-AMAÇ GENÇLERİMİZİ SPORA KAZANDIRMAK

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeki Efendioğlu Lisansı olmayan gençler arasından çok yetenekli gençler seçtiklerini bu gençlerimizin Trabzon İlimizi en mükemmel bir şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

ÖZTÜRK-HEDEF GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK

Turnuva ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk  ise Gençlerimiz ile uzun soluklu bir yolculuğu çıktıklarını bu turnuvada sportif anlamda elde edilecek başarının da çok önemli olduğunu ancak bunun ötesinde bundan çok daha önemli olanın ise bu turnuva içerisinde yer almak ve de gençlerimizi geleceğe hazırlamanın turnuvada elde edilecek olan Sportif başarıdan çok daha önemli olduğunu sözlerine ekledi.

MÜSABAKALAR DEĞİŞİK İLLERDE

İlk Hafta müsabakalarında A Grubu Ekipleri maçlarını Adana´da,B Grubu Ekipleri Ankara´da C Grubu ekipleri ise müsabakalarını Antalya´da oynayacak

4 DEVRELİ LİG USULÜ

Birinci kademe müsabakaları 4 devreli Lig usulü ile oynanacak.Grup Müsabakaları sonucunda ilk sırada yer alacak takımlar ile en iyi iki Grup Üçüncüsü olacak Takım İkinci Tura yükselme başarısı gösterecek.

8 Takımın katılımı ile Dörder takımlı iki grupta tek devreli lig usulü ile oynanacak müsabakaların ardından Gruplarında Birinci ve ikinci olacak olan 4 takım Yarı Final ve Final Oynamaya Hak Kazanacak

TRABZON B GRUBUNDA

Turnuvada Trabzon İlimiz B Grubunda yer alıyor.B Grubunda Trabzon İlimizin yanı sıra Ankara,Sakarya ve Samsun İlleri yer alıyor

İŞTE GRUPLAR

Turnuvada Gruplar şu şekilde oluşturuldu.

A GRUBU

Adana

Diyarbakır

Kayseri

Malatya

B GRUBU

Ankara

Sakarya

Samsun

Trabzon

C GRUBU

Antalya

Bursa

İstanbul

İzmir

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Gelişim Ligine Sporcu

İlginizi Çekebilir