Çaykara´dan Güneydoğu´ya Kardeşlik Köprüsü

Çaykara´dan Güneydoğu´ya Kardeşlik Köprüsü

Genel Başkanlığını Çaykaralı hemşerimiz Muhittin Hamdi Yıldırım´ın yaptığı Din görevlileri Birliği Derneği ile Diyarbakır´ın en önemli Medreselerinden olan Suffe Medreseleri hocaları arasında Türk-Kürt kardeşliği etkinliği düzenlenecek.

Diyarbakır´ın en önemli Medreselerinden olan ?Suffe Medreseleri? hocaları ile genel merkezi Ankara´da bulunan genel Başkanlığını Çaykaralı hemşerimiz Muhittin Hamdi Yıldırım´ın yaptığı Din görevlileri Birliği Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirmek maksadıyla 25-30 Ağustos tarihleri arasında Güneydoğu bölgesinden gelecek din âlimleri Doğu Karadeniz Bölgesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirilecekler. /resimler/2017-8/23/1506102898645.jpg Sultanmurat Yaylası Cami yaptırma derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım´dan alınan bilgilere göre, 25-30 Ağustos tarihleri arasında Arsin İlçesinin âlimlerinden Ahmet Öztürk Hoca´nın katkı ve destekleriyle Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirmek maksadıyla ağırlıklı olarak Diyarbakır´dan olmak üzere güneydoğu bölgesinden 45-50 civarında âlim ve hoca Çaykara Sultanmurat, Uzungöl, Ayder, Haçkalı yaylası, Rize ve Trabzon ziyaretleri olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirilecekleri öğrenildi./resimler/2017-8/23/1507033993498.jpgKültür ve kardeşlik gezisi esnasında yapılacak olan manevi mekânlar, Kur´an kursu, Müftülük, Kaymakamlık ve Valilik ziyaretleri gerçekleştirecek olan misafirler, ayrıca Çaykara Ulucami Mahallesinde 27 Ağustos Pazar günü yapılacak olan 16´si bayan, 23 Kur´an hafızının icazetlerinin alacağı törene, Çaykara Müftülüğünün davetiyle katılacaklar. 

Ayrıca Salı günü Trabzon Valiliği nezaretinde Güneydoğulu hocalar grubuna Trabzon Belediye Başkanının ve özel davetlilerin katılımıyla bir öğle yemeği verilecektir. Yemeğin ardından birçok konuda bilgi alışverişinde bulunacaklar. Trabzon´un dini, Tarihi ve turistlik yerleri hakkında bilgi edinecek olan hocalar grubu 30 Ağustos zafer bayramı günü Haçkalı yaylasını ziyaret edip ardından memleketleri Güneydoğu´ya döneceklerdir. /resimler/2017-8/23/1510422747723.jpgSultanmurat yaylası Cami ve külliye yaptırma derneği Başkanı Muhittin Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ?bu ziyaretler bölgeler arasında dayanışmayı ve kardeşliği artıracağından bu ve benzeri programların gelecek dönemlerde Güneydoğu´dan Karadeniz bölgesindeki Kur´an kurslarına Kız ve Erkek talebelerin daha yoğun gelmesini sağlayacağını,? ifade etti. 

Yıldırım, Sultanmurat yaylasında yüzde doksan sekizi tamamlanan Sultanmurat Şehitler Camiinin açılış töreninin yapılması için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a davet yazısı ve bilgi dosyası sunulduğunu, Cumhurbaşkanımızın uygun göreceği bir tarihte açılışının yapılacağı düşünüyoruz,? dedi./resimler/2017-8/23/1507515713113.jpgBilindiği üzere Çaykara Sultanmurat Yayla Cami Derneğinin 23 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği, Sultanmurat Şehitleri anma programının ardından, 20 Ağustos Yayla Şenlikleri vesilesiyle Sultanmurat Yaylasında yeni yapılan Cami ve Külliyesinin mescit olarak kullanılan konferans salonunda şehitlerimiz için Kur´an ziyafet ve Mevlid-i şerif programı düzenlemiş, Çaykara Müftüsü Ali Fuaat Baycan ve Hafızların okuduğu Kur´an-i kerim ve mevlid-i şerifin ardından Erzurum müftüsü Hasan Hüsnü Sula hoca tarafından yaptığı vaaz ve dula ile program sona ermişti. Programa Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız ve bayan ve erkeklerin oluşturduğu 1500 yakın dinleyici katılmişti./resimler/2017-8/23/1508184151407.jpgSULTANMURAT ŞEHİTLER CAMİ TEKNİK BİLGİLER

Toplam inşaat alanı 1900 metrekare olacak olan caminin alt ibadet kısmı 680 kişi, mahfil ise 255 kişi almaktadır. Külliye kısmı ise 1134 metrekaredir. Tuvalet ve abdesthaneler 232 metrekare olacak. Ayrıca 4 adet dershane (236), revir ve çocuk bakım odası (24 metrekare), dernek odası (40 metrekare), imam evi ve misafirhane (100 metrekare), konferans salonu (680 metrekare, 374 kişi), su deposu, tek şerefeli iki adet minare, minare boyu (40 metre) olacaktır.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 

 



İlginizi Çekebilir