Çaykara´dan İki Şampiyon Bir Gönüllerin Şampiyonu

Çaykara´dan İki Şampiyon Bir Gönüllerin Şampiyonu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında Trabzon İlimizde Dereceye Giren Öğrenciler Belli Oldu

ÇAYKARA´NIN ŞAMPİYONLARI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında Birinciler belli oldu.İlkokul 2.Sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar her sınıf öğrencilerinin kendi içlerinde yarıştırıldığı yarışmada her sınıfta yapılan sınav sonucunda en yüksek dereceyi alan öğrenciler birincilik,ikincilik,üçüncülük ve mansiyon ödülleri ile ödüllendirildiler.

ŞAMPİYONLAR YURT DIŞI GEZİSİNE GİDİYOR

Trabzon İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından her sınıfta birinci olan öğrencilerimizin Yurt Dışı Gezisine getirileceği Kitap Okuma Yarışmasında 2. Sınıflarda Şampiyon olan Şeyma Koçak ile 5. Sınıflarda Şampiyon olan Yine Yeşilalan Mahallemizden Yaren Cumanoğlu  bu başarıları ile aynı zamanda Yuırt Dışı Ödülünün de Sahibi olmuş oldular.

YARIŞMA NASIL YAPILDI?

Geçtiğimiz yıl 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkıları ile öğrencilere sınav yapılacak kitaplar dağıtıldı.Öğrencilerin bu kitapları yaz tatillerinde okumaları istendi.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte ise Öğretmen arkadaşlarımızın yoğun gayretleri ile öğrencilerimiz bu sınavlara hazırlandılar.

İŞTE İKİ ŞAMPİYONUMUZ

Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu 2/A sınıfı Öğrencilerimizden 2. Sınıf Öğrencilerimizden Şeyma Koçak sınavda sorulan  40 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Trabzon İlimizde Şampiyonluk ipini göğüslemeyiş başardı.İl Genelinde 923 Öğrencinin katıldığı 2. Sınıf Kitap Okuma Yarışmasında Şeyma Kızımız Şampiyonluk İpini göğüsleyerek Tüm Çaykara İlçemizin Gurur kaynağı oldu./resimler/2016-11/9/1733453472104.jpgŞehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisemizin Ortaokul kısmında 5. Sınıf Öğrencilerimizden Yaren Cumanoğlu ise sınavda sorulan 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 5. Sınıflarda Trabzon Şampiyonu olmayı başardı.İl Genelinde 814 Öğrencinin katıldığı Kitap Okuma Yarışmasında Yaren Cumanoğlu Şampiyonluk Kürsüsünde yer alarak hepimizi sevince boğdu./resimler/2016-11/9/1734405191964.jpgGAMZE DE ŞAMPİYON

Karaçam Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencilerinden Gamze Sivas ise yine 80 sorunun tamamını doğru cevaplamasına rağmen doğum tarihine göre İl İkincisi oldu.Bu durumda 5. Sınıflarda İl Birinciliği, ve İl İkinciliği Çaykara İlçemize gelmiş oldu.

Yaş ile ilgili de bir açıklama yapalım.Yarışmada önce öğrencilerin doğru cevaplarına bakılıyor.Eğer doğru cevaplar eşit ise bu defa yanlış cevaplara bakılıyor.Yanlış cevaplar de eşit ise bu durumda öğrencilerin doğum tarihine bakılıyor.Ay olarak en küçük olan birinci kabul ediliyor.Yani Gamze Sivaz Kızımız ay olarak daha erken doğduğu için Yaren Kızımızın ardından ikinci oldu.Ama Tüm Çaykara biliyor ki Gamze Kızımız da Şampiyon oldu ve de bizler onu Şampiyon kabul ediyoruz.

Bir çok Öğrencimizin Şampiyonluğu ya da ödülü kıl payı kaçırdıkları Kitap okuma yarışmasında Çaykara İlçemizden ödüle çok yaklaşan bazı  öğrencilerimizin ise dereceleri şu şekilde

SINIFI

ADI SOYADI

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

2

Şeyma Koçak

40

0

0

5

Yaren Cumanoğlu

80

0

0

5

Gamze Sivaz

80

0

0

8

Fulya Şimşek

76

4

0

8

Delfin Tatlı

72

8

0

6

Yaren Yılmaz

72

8

0

8

Nazlıcan Mazlum

71

9

0

2

Feyzacan Ağırman

38

2

0

2

Zehra Yaren Özdemir

39

1

0

2

Zehra Sayar

39

1

0

2

Efehan Alamanoğlu

37

3

0

2

Aleyna Akyüz

36

4

0

3

 

Azra Ağırman

 

37

 

3

 

0

 

Sabah saatlerinden beri okullarımıza ulaşmaya ve de öğrencilerimizin derecelerini Sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.Ulaşamadığımız Okulumuz ve de Öğrencimiz varsa şimdiden  özür dileyelim ve de bu bilgiler elimize ulaştığı anda haberimize ekleyeceğimizi belirtelim.

ŞAMPİYONLARIMIZI DİNLEYELİM

Yarışma ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız öğrencilerimizden Zeki Bilge İlkokulu 2. Sınıf Öğrencimiz Şeyma Koçak  Yaz Tatili boyunca tüm arkadaşları ile birlikte kendilerine verilen kitapları büyük bir keyif ile okuduklarını ifade etti.2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Sınıf Öğretmenleri Ahmet Pakiş  yönetiminde kitap okuma yarışmasına yoğun bir tempoda hazırlandıklarını ifade eden Şeyma Koçak öğretmenlerinin sınıfta kendilerine sınav ile alakalı sayısız testler çözdürdüğünü ve bu şekilde sınavda hiç zorlanmadan başarı elde ettiklerini ifade etti.

Diğer Şampiyonumuz Yaren Cumanoğlu iseTüm Öğrenci arkadaşları olarak kitap okumayı zaten çok sevdiklerini ve de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği çeşitli etkinlikler ile artık kitap okumanın keyif verici bir etkinlik haline geldiğini anımsattı.Başarı elde etmenin ve de İl Birincisi olmanın kendisini tabi ki mutlu ettiğini ifade eden Yaren Cumanoğlu tüm okullardaki arkadaşlarının da bu ödülü kazanabilmek için çok çalıştıklarını bildiğini bu yüzden de buyarışmaya katılan tüm arkadaşlarının şampiyon olduğunu sözlerine ekledi.

Kitap Okuma Etkinliği ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali  Öğrencilerimizin elde ettikleri başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak akademik başarının yanı sıra kitap okumaya çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürtü Çamurali düzenledikleri çeşitli etkinlik ve yarışmalar ile kitap okumayı sıkıcı bir etkinlik olmaktan çıkarıp öğrencilerimizin keyif alacakları bir etkinlik haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu yarışmanın kendileri için çok önemli olduğunu ve bu yarışmada öğrencilerimizin dereceye girmelerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Yarışmada dereceye giren öğrencileri Okul İdarelerini.Öğrencileri bu sınavlara hazırlayan öğretmenleri ve de Öğrenci velilerini tebrik etti.

İlçemizdeki okullarda bir çok öğrencimizin Şampiyonluğu kıl payı kaçırdığını ve de İlçemizdeki tüm okullardaki öğrencilerimizin çok güzel başarılar elde ettiklerini, sözlerine ekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali  Öğrencilerimizin sosyalleşmesini sdağlayan bu tür etkinliklere şimdiye kadar olduğüu gibi bundan sonra da devam edileceğini sözlerine ekledi.

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem



İlginizi Çekebilir